• Načítám...
>

Praha 11 pokračuje v revitalizaci hřišť

  • 13. října 2023,
  • 15:42,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

Městská část Praha 11 pokračuje v rekonstrukcích i budováních zcela nových dětských hřišť a sportovišť. Opravu jednoho z nich teď radnice dokončila, nachází se v Centrálním parku nedaleko metra Opatov.

Reklama

Radnice Prahy 11 postupně revitalizuje opotřebovaná sportovní hřiště. Výraznou proměnou teď prošlo i tohle v Centrálním parku nedaleko metra Opatov.

"Stojíme v Centrálním parku na sportovním hřišti, které je spravované městskou částí Praha 11, před dvěma dny tady byla dokončena výměna povrchu sportovního hřiště, protože původní akrylátový povrch byl rozpraskaný a už byl nevhodný k užívání. Teď tady máme nový povrch v podobě umělé trávy," řekla Ivana Hovorková (Hnutí pro Prahu 11) - 2. místostarostka MČ Praha 11.

Jedenáctá městská část, kam patří třeba Chodov, Opatov nebo Háje, na svém území spravuje celkem 22 ploch multifunkčních sportovišť s umělými povrchy. Jejich stav je pravidelně kontrolován.

"Hřiště pravidelně a průběžně kontrolují referenti Odboru životního prostředí a jednou ročně se koná odborná prohlídka, kde je posouzeno, co je potřeba už nutně vyměnit nebo opravit i z hlediska funkčního, bezpečnostního," řekla Ivana Hovorková (Hnutí pro Prahu 11) - 2. místostarostka MČ Praha 11.

Životnost sportovišť je reálně okolo 10 let. Jejich stav ale podle vedení radnice přímo úměrný chování návštěvníků.

"Je tady návštěvní řád hřiště, na kterém je mimo jiné i k povrchu uvedeno, že se na něm nesmí jezdit na koloběžkách, bruslích, kolech a podobně. To z toho důvodu, že se ten povrch ničí. Stejně tak máme jako časté problémy s ničením tohoto povrchu odhazování nedopalků od cigaret. V ideálním případě, pokud se uživatelé budou chovat v souladu s návštěvním řádem, tak jak je potřeba, tak hřiště vydrží až 15 let," řekla Ivana Hovorková (Hnutí pro Prahu 11) - 2. místostarostka MČ Praha 11.

Oprava sportoviště v Centrálním parku přišla radnici na necelých 500 tisíc korun. Výměna povrchu pak v Praze 11 čeká ještě sportovní hřiště v Hrabákově a sportovní hřiště v Jažlovické ulici u Pražanky. Jejich revitalizace by měla být hotová do poloviny listopadu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu