• Načítám...
>

Pochozí zóna Háje by měla projít rekonstrukcí

  • 25. října 2023,
  • 10:49,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

Pochozí zóna s obchody u výstupu z metra C na stanici Háje se zřejmě konečně dočká rekonstrukce. Městská část Praha 11 si nechala vypracovat stavebně technický posudek, který určil technický stav plochy.

Reklama

Pochozí zóna s obchody u výstupu z metra C na stanici Háje se zřejmě konečně dočká rekonstrukce. Městská část Praha 11 si nechala vypracovat stavebně technický posudek, který určil celkový stav plochy.

"Ten posudek říká, že ten stav je ne havarijní, ale je potřeba ho řešit, prakticky musíme do dvou let začít s nějakými opravami, případně s totální komplexní rekonstrukcí," řekl Jiří Dohnal (Piráti) - radní MČ Praha 11.

Podle posudku, který vypracovala společnost SGS Czech Republic, má městská část dvě možnosti, jak plochu revitalizovat. Tou první je oprava budovy, tak jak je. To by radnici vyšlo na zhruba půl miliardy korun. Druhou variantou je budovu kompletně zbourat a znovu postavit. Zhruba za 1,5 miliardy. O možnostech řešení současné situace teď vedení radnice vede diskuze.

"Existuje i varianta, že bychom opravovali a ta místa, která jsou dnes zanedbaná, nevyužitá, by se dostavila. Já se k této variantě přikláním," řekl Jiří Dohnal (Piráti) - radní MČ Praha 11.

Finanční prostředky na realizaci rozsáhlé rekonstrukce ale radnice Prahy 11 nemá. Pomoc by mohlo hlavní město nebo investor.

"V ideálním případě by měl zafinancovat celou rekonstrukci s tou dostavbou, to znamená, že bychom nějakou vhodnou formou, například koncesí, ten objekt půjčili, domluvili se na finančních záležitostech, on by ho opravil na své náklady, provozoval, měl by výnos z těch pronájmů, ale zároveň my bychom stále ten majetek vlastnili a v čase by oni platili tržní nájem nám," řekl Jiří Dohnal (Piráti) - radní MČ Praha 11.

Podobné projekty už Praha zažila. Například v Modřanech takto vyřešili chátrající budovu Prioru. Pokud nepomůže magistrát, radnice 11. městské části tak v nejbližší době zahájí výběrové řízení na strategického partnera

"Podle mě se bude hlavně jednat o nějakého silného investora, který má zkušenosti s retailem," řekl Jiří Dohnal (Piráti) - radní MČ Praha 11.

Pokud vše půjde podle plánů, měla by městská část podle radního Jiřího Dohnala vhodného investora najít zhruba do tří měsíců. Do tří let by se pak mohlo začít rekonstruovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu