• Načítám...
>

Chodovští florbalisté se zapojili do charity

  • 1. listopadu 2023,
  • 18:28,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Po čtyřech letech se opět Florbal Chodov spojil s nadací Pink Bubble. V rámci spolupráce florbalisté odehráli například charitativní zápas. Na jeden měsíc také převlékli klubové dresy a loga do růžové barvy.

Reklama

Florbalový klub Florbal Chodov se rozhodl po dřívější úspěšné spolupráci znovu propojit s nadací Pink Bubble. Chtějí tak pomoci mladým lidem, kterým zkomplikovalo život onkologické onemocnění. 

"Dnes se tady hraje normální ligový zápas, ale v naprosto nenormální atmosféře, protože jsme po 4 letech obnovili spolupráci s Nadačním fondem Pink Bubble, který podporujeme a při našem florbalovém růžovém měsíci, kdy veškeré aktivity spojené s propagací i s konáním těch eventů jdou na nadační fond na podporu onkologicky nemocných pacientů a my jsme se do toho zapojili už před 4 lety formou střílení branek za nějaké finanční dary, samozřejmě pomáhají diváci koupí speciálního merchandisingu a nějakých dobrovolných příspěvků, ať už ve vstupném nebo v QR kódech a v neposlední řadě nás od 15. listopadu čeká dražba speciální edice hráčských dresů, ve kterých naše elitní týmy hrají, které pak budou podepisovat a jejich výtěžek půjde na konto nadace Pink Bubble," řekl Ondřej Neuman, sportovní manažer Florbal Chodov.

"Náš nadační fond Pink Bubbles se věnuje podpoře náctiletých a mladých dospělých pacientů, kterým do života vstoupilo onkologické nebo hematologické onemocnění a našim cílem je dát jim pocit, že na to nejsou sami, že o ně máme zájem a pokoušíme se je podpořit různými směry, třeba finančně, plníme jim přání, poté, co zvládnou opravdu brutální léčbu, je bereme na různé pobyty, zprostředkováváme jim zážitky a tak dále," řekla Renáta Výborná, projektová manažerka Pink Bubble.

Projekt podpořila také radnice jedenácté městské části. 

"Městská část se na celé akci podílí primárně mediálně, převlékli jsme náš klíč do růžova, čili obálka je vůbec poprvé v historii klíče do růžova a máme tam úvodní fotku tady našich florbalistek z Chodova, které mají růžové dresy," řekla Zuzana Böhmová (Piráti) - místostarostka MČ Praha 11.

Růžová barva ostatně provázela celý charitativní zápas. Během něj si mohli návštěvníci koupit například růžové šály a svým nákupem tak přispět nadaci Pink Bubble.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu