• Načítám...
>

Praha 11 má šestou nejrizikovější křižovatku v metropoli

  • 29. listopadu 2023,
  • 22:56,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

Zlepšení bezpečnosti na silnicích a upozornění na místa, kde se stává nejvíce nehod, tomu se věnovala dopravní konference, která se uskutečnila v rezidenci primátora na pražském Mariánském náměstí. Debatovalo se na ní i o Top 10 nejrizikovějších místech na silnicích v Praze. Šesté místo v žebříčku obsadil kruhový objezd v Praze 11.

Reklama

80 nehod a 13 zraněných za posledních 5 let, taková je bilance kruhového objezdu u Obchodního centra Chodov v Praze 11. Místo se tak podle dopravní konference, která se uskutečnila v rezidenci pražského primátora, zařadilo na 6. místo v žebříčku nejnebezpečnějších lokalit na pražských silnicích.

"Je to o tom, že ten kruhový objezd už dnes kapacitně nestačí, ten kruhový objezd má 100 metrů, takže to auto, když jede, když to objíždí, tak nabere poměrně velkou rychlost a tím pádem máte malou reakční dobu na to zareagovat. Někdo se třeba lekne a zastaví a ten zezadu, co jede za ním, tak to neubrzdí," řekl Libor Vrkoč (Hnutí pro Prahu 11) - radní MČ Praha 11.

Vedení jedenácté městské části nechalo vypracovat územní studii, která by do budoucna mohla komplikovanou dopravní situaci pomoci řešit.

"Udělaly by se takzvané bypassy, kdy vlastně ten pruh, kde stojí ten kamion, by byl rovnou napojen na ulici Pod Chodovem, že by se to tady rozdělilo. Ti, co by chtěli dolů na Ryšavého, ti by jeli v levém pruhu a ti, co by odbočovali doprava a na dálnici, ti by jeli vpravo a rovnou, nikomu by nemuseli dávat přednost," řekl Libor Vrkoč (Hnutí pro Prahu 11) - radní MČ Praha 11.

Podle radního Prahy 11 Libora Vrkoče už vedení městské části o záměru jedná s magistrátem.

"Já jsem to poslal kompetentním osobám včetně pana náměstka Hřiba a panu předsedovi Dopravního výboru panu Sedekemu. Ví o tom, jsme ve spojení, myslím si, že jsme v absolutní shodě," řekl Libor Vrkoč (Hnutí pro Prahu 11) - radní MČ Praha 11.

Celkové úpravy na okružní křižovatce na Chodově Praha 11 odhaduje na zhruba dva a půl milionu korun. Zrealizovat by ji radnice chtěla v ideálním případě do dvou let. Podle radního Vrkoče teď ale záleží především na vyjádření z pražského magistrátu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu