• Načítám...
>

V budově Sandra ukázali vzorový byt

  • 21. prosince 2023,
  • 9:38,
  • PRAHA 11,
  • Ondřej Švec

V bývalé ubytovně Sandra na Jižním Městě dále pokračuje kompletní rekonstrukce, po jejímž dokončení ve výškové budově vznikne celkem 174 ubytovacích jednotek v dispozičním řešení 3kk, 2kk a 4kk. Cenově výhodné nájemné ubytování tady najdou zejména profese veřejného zájmu jako například zdravotní sestry, hasiči, lékaři, záchranáři, policisté, učitelé nebo úředníci. Část ubytování bude vyčleněna i pro sociálně slabé, občany Prahy 11, případně pro seniory. Cílem je zabránit tomu, aby se z lokality stala problémová, jak to bylo v době, kdy budova sloužila zejména jako ubytovna pro dělníky.

Reklama

Cenově výhodné bydlení pro zdravotní sestry, hasiče, lékaře, záchranáře, policisty nebo učitele. Nejenom k tomu má sloužit aktuálně rekonstruovaná budova bývalé ubytovny Sandra na pražském Jižním Městě. Vše probíhá podle časových harmonogramů stavby a pokud vše půjde hladce, tak by mělo být hotovo v létě 2024. Už nyní je ale z prohlídky vzorového bytu patrné, jak budou nové prostory vypadat. Ještě se ale dolaďují některé detaily.

"Například v úpravě dlažby neboli obkladů, protože ta dřevěná stěna, která tu je, byl návrh, ale my radši půjdeme klasikou, to znamená, že dáme standardní obklady," řekl Jiří Dohnal (Piráti) - radní MČ Praha 11.

Aktuálně probíhá instalace podlah a kuchyní v celkem 174 ubytovacích jednotkách. Na jednom podlaží tak bude většinou deset bytů, kdy dispozičně převažují 3kk, kterých je na patře celkem pět, pak jsou k dispozici čtyři 2kk a na konci chodby se pak nachází jedno 4kk, které má zhruba 85 metrů čtverečních.

"Původně to bylo tak, že těch ubytovacích jednotek bylo více, to znamená, že u těch 3kk jsme museli probourávat stěny po statickém zvážení a výpočtech, všechno vyšlo, to znamená, že tu máme například byt 4kk, což je spojení tří původních ubytovacích jednotek, potíží bylo spoustu, ale postupně se s tím projektanti popasovali," řekl Jiří Dohnal (Piráti) - radní MČ Praha 11.

"Nějaký ekonomický model tady musíme dodržet kvůli splátkám magistrátu a proto nám neumožňuje mít tady byty těch nejlevnějších kategorií, proto budeme upřednostňovat ten veřejný zájem," řekl Josef Kocourek (Piráti) - radní MČ Praha 11.

Po dokončení náročné a finančně nákladné rekonstrukce vznikne dostatek nových, moderních a prostorných bytů na pěkném místě v dostupnosti metra Opatov. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu