• Načítám...
>

Vedení Prahy 11 bilancuje rok své práce

  • 20. prosince 2023,
  • 11:23,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

Vedení Prahy 11 zhodnotilo své dosavadní působení v čele radnice. Za tu dobu se podařilo dokončit či podpořit několik zásadních projektů. Další jsou v přípravné fázi. Pojďte se podívat, které to jsou.

Reklama

První místostarosta jedenácté městské části Jan Jaroš, který je aktuálně v čele radnice, zhodnotil dosavadní působení koalice na území okrajové části. Radnici se za tu dobu podařilo úspěšně dokončit několik projektů a v jiných úspěšně pokračovat.

"Během toho roku před námi stálo mnoho výzev, například hned na začátku jsme začali řešit otázku provozovatele Komunitního centra Roztyly, kde našlo zázemí přibližně 70 dětí ve věku od 2 do 6 let, které musely uprchnout před válkou na Ukrajině," řekl Jan Jaroš (PRAHA 11 SOBĚ) - místostarosta MČ Praha 11.

O mladé Ukrajince v roztylském komunitním centru pečuje 12 vychovatelek, které je mimo jiné učí češtině. To zjednoduší jejich následné přeřazení do klasických škol a tak i adaptaci v nové společnosti.

"Celkově ta práce na integraci cizinců je vysoce oceňována, takže kolegyně z odboru sociálních věcí a zdravotnictví paní Matysová a paní Fillerová, která pracuje v tom komunitním centru, dostaly ocenění ministra vnitra," řekl Jan Jaroš (PRAHA 11 SOBĚ) - místostarosta MČ Praha 11.

Za úspěch pak 1. místostarosta považuje také anketu, prostřednictvím které radnice od rodičů školáků získala odpovědi na to, jakým směrem by se měla ubírat modernizace prostředí zdejších 10 základních a 16 mateřských škol.

"Cílem je zjistit, jak rodiče a děti vnímají tu školu. Zjistit, jestli je to prostředí pro ně přátelské, inspirující, bezpečné a na základě těchto výstupů se budeme snažit vypracovat koncepci jihoměstského školství," řekl Jan Jaroš (PRAHA 11 SOBĚ) - místostarosta MČ Praha 11.

V oblasti zdravotnictví pak Jaroš oceňuje zajištění pokračování provozu lékárenské pohotovosti v poliklinice Šustova i v příštím roce.

"Podařilo se nám uzavřít novou smlouvu za výhodnějších podmínek, lidé tam mohou chodit od 18 hodin večer do 7 hodin ráno ve všedních dnech a celou dobu o víkendech a o svátcích," řekl Jan Jaroš (PRAHA 11 SOBĚ) - místostarosta MČ Praha 11.

Ke svému závěru se pak přiblížila rekonstrukce bývalé ubytovny Sandra na Opatově.

"V roce 2024 by mělo dojít k dokončení té dlouhotrvající rekonstrukce a pod ní tam bude k dispozici 174 ubytovacích jednotek a také tam získá zázemí náš odbor sociálních věcí a zdravotnictví a odbor dopravy," řekl Jan Jaroš (PRAHA 11 SOBĚ) - místostarosta MČ Praha 11.

První místostarosta pak vyzdvihnul také dokončenou rekonstrukci školní kuchyně na Základní škole Madolinka.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu