• Načítám...
>

Praha 11 vzdělává své seniory. Učí je s chytrými telefony

  • 2. února 2024,
  • 0:02,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

Zdokonalit se v používání mobilního telefonu a naučit se využívat jeho schopnosti naplno. To bylo smyslem kurzu v domově seniorů v Praze 11.

Reklama

Přestat tápat v ovládání chytrého telefonu a naopak se naučit využívat jeho schopnosti naplno. To bylo smyslem kurzu, který koncem ledna proběhl v klubovně seniorů v Domě s pečovatelskou službou v Praze 11.

"Jsme rádi, že se nám daří pro tyto akce získávat prostředky z nadačních zdrojů, Jihoměstská sociální oslovuje každoročně k tomuto účelu organizaci Moudrá sovička, jejíž lektoři učí lidi používat tablet a chytrý telefon," řekl Jan Jaroš (Praha 11 Sobě) - místostarosta MČ Praha 11.

"Toto je takový jednorázový čtyřhodinový kurz, kde ukazujeme základy a pak takové to, proč to ti lidé používají, takže nějaké finty, tipy a rady, aby s tím nemuseli bojovat," řekl Lukáš Staněk - lektor.

"Ono se to mění v tom telefonu a potřebujete to podchytit a spoustu věcí jsme se dnes opravdu dozvěděli úplně super, jak fotky, telefony, zpětné volání, všechno," řekla účastnice kurzu.

Na hodině skoro jako ve škole senioři dostali sešit na poznámky. Pak už přišla na řadu prezentace, vysvětlování a trénink.

"Jedeme krok po kroku, hrozně láskyplně, pomalu a trpělivě vysvětlujeme a oni si to zkouší na tom zařízení a když nevědí, tak jim ještě pomůžeme, aby si to hlavně sami zkusili, protože z domova jsou zvyklí, že to lidi vezmou, opraví a vrátí a tím se nic nenaučí," řekl Lukáš Staněk - lektor.

Naučit se ovládat moderní technologie ale není jedinou akcí, kterou Jihoměstská sociální pro seniory zajišťuje. Organizace se zaměřuje také na řadu fyzických aktivit, a to pro všechny věkové kategorie seniorů.

"Spoluorganizujeme různé akce, výlety pro seniory, každý měsíc nabídku turistických procházek, cyklovýletů, komentovaných procházek po Praze, ale stejně tak vedeme Kluby seniorů pro tu starší generaci, aby se ti lidé měli kde scházet," řekla Jana Holubová - sociální pracovnice, Jihoměstská sociální.

Informace o nejbližších plánovaných akcích Jihoměstské sociální pak zájemci najdou na webu a sociální síti organizace nebo městské části.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu