• Načítám...
>

Na Jižním Městě se prezentovala kočičí krása

  • 22. dubna 2024,
  • 14:49,
  • PRAHA 11,
  • Ondřej Švec

Městská část Praha 11 hostila další ročník výstavy koček, která se už počtvrté konala v Top Hotelu Praha. Během víkendu se představilo na třicet čtyři druhů kočičích plemen včetně těch nejvzácnějších a nejdražších. Návštěvníky čekal bohatý doprovodný program plný soutěží a kočičí zábavy. A kdo chtěl, mohl se o jednotlivých plemenech dozvědět od chovatelů vše, co ho zajímalo, případně se s nimi mohl domluvit na odkupu některé z koček. Nechyběla ani útulková expozice, kdy díky tomu mohla řada koček najít svůj nový stálý domov.

Reklama

V Top Hotelu Praha v městské části Praha 11 proběhl čtvrtý ročník výstavy koček. Organizátoři pro návštěvníky letos připravili na třicet čtyři druhů kočičích plemen včetně těch, které u nás příliš často neuvidíte. Vedle toho nechyběl ani bohatý doprovodný program.

"Vítěze v jednotlivých plemenech volí návštěvníci, kteří tady jsou, pak následně volí i nejlepší kočku celé výstavy, respektive nejlepší tři kočky výstavy. Doprovodný program jsou tady vzdělávací přednášky od velmi fundovaných odborníků, ale určené i pro laickou veřejnost a samozřejmě mnoho doprovodného programu hlavně zaměřeného na děti s nějakým edukativním přínosem," řekl Vlastimil Jura - ředitel výstavy koček.

A pokud šlo o samotné dekorování kočiček a kocourků, tak toho se ujal vůbec ten nejpovolanější, radní městské části Praha 11 pan Josef Kocourek (Piráti).

"Městská část tuto akci podporuje velice ráda, je to moc hezká dvoudenní akce, já sem moc rád chodím, je to něco úžasného a jako majitel kočky toto rozhodně vnímám pozitivně, je to jedna z pěkných akcí tady na Jižním Městě," řekl Josef Kocourek (Piráti) - radní MČ Praha 11.

Sám pan Kocourek je hrdým majitelem kočičího obra s něžnou povahou - mainské mývalí kočky.

"Asi třetím rokem a je to právoplatný člen rodiny. Ty kočky jsou dominantní, žijí si svým životem a pomalu jí musíme všichni poslouchat," řekl Josef Kocourek (Piráti) - radní MČ Praha 11.

Návštěvníci výstavy si mohli kočky prohlédnout a od chovatelů se o nich dozvědět vše potřebné, případně se s nimi domluvit, pokud by o některou z nich měli zájem. Třeba o jednu z nejdražších a nejvzácnějších koček světa khao manee, původem z Thajska. Pokud si ji ale pořídíte, odvděčí se vám úžasnou povahou.

"Mohu říci, že bych khao manee určitě doporučila do každé rodiny, kde je třeba i jiný zvířecí mazlíček, jako je pejsek a nebo k dětem, protože to je kočka, která se velice ráda zapojuje a mají skvělý vztah. Je to povaha čilá, aktivní, ale zase ne moc, takže nám neskáčou po hlavě, nicméně těch 20 minut denně s udičkou, to mají určitě moc rády," řekla Petra Cavalieri - chovatelka koček.

V případě, že ale máte slabost spíše pro opuštěné kočičky z útulku, k dispozici byla také útulková expozice, kde si mohl každý vybrat a najít jim tak nový láskyplný domov. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu