• Načítám...
>

V Areálu FC Háje Jižní Město se utkaly děti v Mateřina cupu

  • 22. května 2024,
  • 12:32,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

V Areálu FC Háje Jižní Město v Praze 11 se konal tradiční fotbalový Mateřina cup. Děti ve věku mezi 5 a 7 lety se v zápasech tři na tři utkali v Areálu FC Háje Jižní Město.

Reklama

Takhle to vypadalo na travnatém hřišti v Areálu FC Háje Jižní Město v Praze 11. Konal se tady totiž už 20. ročník fotbalového Mateřina cupu. 

"Vede děti přirozenou cestou k aktivnímu pohybu, což je dnes často věc, která je zanedbávaná. Letos máme 14 školek, většina z nich je přímo z Jižního Města a některé jsou i třeba z okolí, přeshraniční, ale většina je z Jižního Města, účastní se skoro všichni," řekl Michal Veselský (Praha 11 Sobě/Zelení) - radní MČ Praha 11.

Na velkém hřišti se tak utkali malí fotbalisté ve věku od 5 do 7 let. Své zápasy odehráli formou tři na tři.

"Hrají takzvané malé formy, to znamená, že se pro ty menší děti zmenšuje hřiště, zmenšují se i ty branky a už není tak vypíchnutá funkce toho brankáře. Hraje se na dvě brány a smyslem toho je, aby se co nejvíce a nejčastěji setkaly s tím balónem a měly možnost dát co nejvíce gólů," řekla Renata Klíčová - členka výkonného výboru Pražského fotbalového svazu.

My jsme samozřejmě velmi rádi, že FC Háje pravidelně takovou akci pořádá, protože ten sport a pohyb už v tom nízkém věku v těch mateřských školách je velmi důležitý," řekla Zuzana Böhmová (Piráti) - místostarostka MČ Praha 11.

"Už je to možná taková omletá fráze, že dnes děti potřebují tu podporu sportu a my se snažíme, kromě toho, že jsme samozřejmě fotbalový klub a zaměřujeme se na ten fotbal, tak nám prvotně u těch nejmenších dětí jde o všestranný pohybový rozvoj," řekla Renata Klíčová - členka výkonného výboru Pražského fotbalového svazu.

Akci každoročně organizuje Pražský fotbalový svaz a Mateřina cup není zdaleka jediným sportovním kláním, které sportovní klub pořádá. V Praze 11 se tak mladí fotbaloví nadšenci mohou zapojit třeba do Jihovýchodní ligy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu