• Načítám...
>

Senioři z Prahy 11 i letos vyrazili na Vltavu

  • 30. května 2024,
  • 0:18,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

Praha 11 připravila pro své seniory další plavbu po Vltavě. Krásy Prahy si senioři vychutnali za doprovodu živé hudby. I tentokrát bylo pro seniory připraveno občerstvení a postaráno bylo i o zábavu.

Reklama

Rok se s rokem sešel a senioři z Prahy 11 opět vypluli na Vltavu. Radnice městské části pro ně totiž i tentokrát připravila tradiční projížďku lodí.

"Každoročně se pluje od Přístaviště Na Františku, teď už jsme propluli pod Karlovým mostem a otočíme to pod Vyšehradem a po necelých dvou hodinách se vrátíme zpátky," řekl Jan Jaroš (PRAHA 11 SOBĚ), místostarosta MČ Praha 11.

Tradiční plavba se u seniorů těší velké oblibě. I letos tak loď vyplula hned dvakrát a svezla dohromady na 200 účastníků. 

anketa

"Já si to užívám moc, vždy dostanu moučník, povezou mě po Vltavě. Nesedět doma, to je nádhera."

"Je to společenská záležitost, potkáte se s kamarádkami, pokecáte, je to bezva."

"Já jsem už dlouho nebyla, tak jsem se těšila a je to tady fajn."

"Jezdíme každý rok, moc se nám to líbí, jsme spokojeni."

"Na Jižním Městě žije hodně lidí staršího věku, souvisí to s tím, že se mnoho lidí nastěhovalo v 70. a 80. letech ve věku, kdy zakládali rodiny a tím, že se jim na Jižním Městě doufám dobře žije, tak většina z nich zůstala. Těch lidí, kteří uvítají toto zpestření, je spousta a ten zájem je obrovský," řekl Jan Jaroš (PRAHA 11 SOBĚ), místostarosta MČ Praha 11.

Dnes už tradiční akci pořádá městská část 9 let. U jejího zrodu tak stál i tehdejší starosta Petr Jirava.

"Chtěli jsme pro seniory něco udělat, já jsem měl sociální služby na gesci a tak tedy s Janou Holubovou především, to je autorka všech dobrých nápadů, jsme to nějak vymysleli a od té doby je to každý rok a zájem je obrovský, vyprodáno je to vždy za pár dní," řekl Petr Jirava, bývalý starosta MČ Praha 11.

Léto je ale teprve na začátku a tak se nejen senioři z Prahy 11 mají na co těšit. Jihoměstská sociální pro místní i tentokrát přichystala pestrý program. Nejbližší akcí budou sportovní hry pro seniory a hendikepované občany.

"Letos máme 25. ročník a soutěžíme v 7 disciplínách ve 3 věkových kategoriích a je to nejen sportovní akce, ale je to i akce jako kulturní a společenská," řekla Jana Holubová, sociální pracovnice Jihoměstské sociální.

Sportovní hry pak proběhnou 6. června na zahradě v Křejpského ulici. Informace k dalším letním akcím pak zájemci mohou získat na webových stránkách a sociálních sítích městské části.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu