• Načítám...
>

Chodovská tvrz patřila dětem

  • 2. června 2024,
  • 18:26,
  • PRAHA 11,
  • Veronika Kuželková

Praha 11 připravila pro své nejmladší obyvatele dětský den. Jak už bývá tradicí, konal se v prostorách a blízkém okolí Chodovské tvrze. Na děti tu čekalo několik soutěžních stanovišť a nechyběly ani lákavé ceny pro všechny účastníky i něco na zub.

Reklama

Herní odpoledne plné zábavy a sportu si užili všichni přítomní na Chodovské tvrzi. Konal se tu totiž jako tradičně Dětský den. Nejmenší obyvatelé Prahy 11 se tedy mohli těšit na zajímavý program, stanoviště s úkoly i stánky s občerstvením.

"Protože jsme předpokládali, že počasí nebude úplně příznivé, tak jsme pro letošní rok připravili jak suchou, tak i mokrou variantu, nakonec jsme museli přistoupit k té mokré, takže všechny hry a akce pro děti se přesunuly dovnitř do prostor Chodovské tvrze v obou dvou patrech a probíhají tam výtvarné aktivity nebo rozpoznávání bylinek a podobně," řekla Zuzana Böhmová (Piráti), místostarostka MČ Praha 11.

"V současné chvíli je tam poměrně dost lidí na to, že jsme si říkali, zda by to nebylo moc omezené v tom, že to počasí moc nepřeje, takže jsme moc rádi, že teď, jestli mohu odhadnout, je zhruba 500 lidí, kteří se střídají ve vnitřních prostorech Chodovské tvrze, mají tam k dispozici několik stanovišť, mám takové tušení, že je to 6 - 8. Když děti splní tato stanoviště, tak na své hrací karty dostanou razítka a když se vrátí zpět, tak si tady vyzvednou takové sladké odměny a mohou pak pokračovat ještě v nějaké prohlídce, když se počasí vylepší, takže je to taková hezká rodinná akce pro celou rodinu," řekl Jarek Hylebrant, dramaturg společnosti Kulturní Jižní Město.

"Ten Den dětí stejně jako Čarodějnice mají každoročně obrovský úspěch, ty akce jsou tradiční a máme je tady všichni hrozně rádi," řekla Zuzana Böhmová (Piráti), místostarostka MČ Praha 11.

I přes počáteční nepřízeň počasí si to jak děti, tak i jejich rodiče náramně užili a těší se na další akce, které se budou na Chodovské tvrzi během léta konat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu