• Načítám...
>

V Praze 11 ocenili školské pracovníky

  • 5. června 2024,
  • 7:24,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

V Praze 11 opět rozdali ocenění. Převzali si ho ti nejlepší učitelé, které navrhlo vedení místních základních a mateřských škol. Plaketu a poděkování si vyslechli v prostorách Chodovské tvrze od zástupců vedení městské části Praha 11.

Reklama

V Praze 11 opět ocenili své školské pracovníky. Ocenění, které navrhli ředitelé základních škol, si slavnostně převzali z rukou vedení městské části. Letos si ceny převzalo celkem dvaašedesát pedagogů základních i mateřských škol.

"Městská část Praha 11 si velmi váží svých pedagogů a dalších lidí, kteří pracují ve školách a snažíme se je každý rok ocenit, jak ty, kteří učí, tak ty, kteří pracují třeba v kuchyni nebo se starají o čistotu škol," řekl Jan Jaroš (PRAHA 11 SOBĚ), místostarosta MČ Praha 11.

"Kategorie jsou různé. To znamená, že oceňujeme za dlouholetý až celoživotní přínos pro jihoměstské školství, ale stejně tak jsou tam učitelé, kteří přináší nějaké progresivní prvky do výuky, takže to je samozřejmě také oceňováno," řekl Michal Veselský (Praha 11 Sobě) - radní MČ Praha 11.

Pro ocenění, květinu a poděkování si tak do slavnostních prostor Chodovské tvrze přišla i Lenka Felgrová ze Základní a mateřské školy Chodov. Práci učitelky vykonává už 20 let.

"Vyvádím i devátou třídu, už asi třetí, učení mě baví a dostala jsem se k tomu díky rodinné tradici, protože jsem stará Chodovačka. Člověk tu práci nedělá pro nějaké ocenění, dělám to proto, že mě to baví, ale jsem ráda, že si na mě vzpomněli," řekla Lenka Felgrová - učitelka na ZŠ a MŠ Chodov.

"Já vnímám hlavně to, že dnešní doba je velice neklidná, dnes je to třeba válkou na Ukrajině, pořád nám doznívá covid a všechny tyto okolnosti představují velkou výzvu i pro učitele, který je aktérem, je to aktér, od kterého se očekává, že pomůže udržovat ten společenský řád, že přinese nějakou jistotu a ti, kteří byli dnes oceněni, tomu hodně přispívají. Za to jim patří velký dík," řekl Michal Veselský (Praha 11 Sobě) - radní MČ Praha 11.

Praha 11 má na svém území 9 základních a 16 mateřských škol. Podle radního pro školství Michala Veselského patří v metropoli právě jedenáctkové školy a školky k těm progresivním.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu