• Načítám...
>

Nové digitální panely v Praze 11 ukazují aktuální odjezdy spojů

  • 12. června 2024,
  • 11:28,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

Na několika autobusových zastávkách v Praze 11 přibyly nové digitální odjezdové panely. Osadit je nechal Dopravní podnik hlavního města ve spolupráci s jedenáctou městskou částí. Přibýt by v budoucnu měly další.

Reklama

Už druhý elektronický informační panel byl instalován na zastávky v Praze 11. Cestujícím má ukazovat aktuální odjezdy autobusových spojů včetně zpoždění. Digitální minutovník tak už stojí třeba na autobusové zastávce Ke Kateřinkám.

"Je to systém, který se rozšiřuje teď po celé Praze, aktuálně máme čerstvě od května tady na zastávce Ke Kateřinkám a další je na Roztylech. Ty elektronické informační panely budou ať už v této podobě toho stojícího panelu nebo budou v autobusových zastávkách," řekl Jan Jaroš (PRAHA 11 SOBĚ) - místostarosta MČ Praha 11.

Ke dvěma stojícím elektronickým informačním panelům by pak na zastávkách v Praze 11 mělo přibýt dalších čtrnáct.

"V příštích měsících by měly přibýt například na zastávkách Háje, na Horčičkově, na Metodějově, na Hněvkovského, u Chodovské tvrze, na Chodovci. Někde to bude na obou stranách silnice, někde to bude jen na jedné straně a myslím si, že je to věc, která pomůže lidem se lépe orientovat," řekl Jan Jaroš (PRAHA 11 SOBĚ) - místostarosta MČ Praha 11.

Na zastávkách v městské části Praha 11 pak přibývají i nové přístřešky. A nejen to.

"U zastávky metra Háje je prvek jednotného informačního systému, který má nové barevné prvky, jde to vidět už i na zastávce metra Chodov, kde ten interiér už je v tom novém designu," řekl Jan Jaroš (PRAHA 11 SOBĚ) - místostarosta MČ Praha 11.

Panely budou umisťovány především na nejvytíženější zastávky nebo tam, kde dochází k častým nepravidelnostem a cestující potřebují aktuální informace o příjezdech spojů v reálném čase.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu