• Načítám...
>

V Praze 11 si děti užívaly karneval na ledě

  • 27. června 2024,
  • 8:34,
  • PRAHA 11,
  • Věra Dušková

Dětský karneval na ledě je v městské části Praha 11 už dlouholetou tradicí. Letos se ale mohl uskutečnit ve zbrusu nové ICE Aréně.

Reklama

Na moderním kluzišti nově zbudované ICE Arény v městské části Praha 11 se děti na tradičním dětském karnevalu nejen bavily, ale také dokázaly, že bruslit opravdu umí.

"Závěrečný karneval je naše tradice, ale poprvé je na ICE Aréně Kateřinky, takže máme hrozně velikou radost, protože je tady perfektní zázemí pro děti a děti to tady mají rády. Jinak je to naše tradice, takže na všech stadionech, kde jsme měli možnost bruslit, jsme dělali tradiční karneval," řekla Jitka Vindeman - členka výboru Sportovního klubu KK Stadion Praha.

"Jak se ti líbí dnešní karneval?"

"Strašně moc, je to tady strašně hezké," řekla Andělka Dvořáková - žákyně ZŠ Ke Kateřinkám.

"A co se ti líbí nejvíce? Třeba nějaká maska?"

"Líbí se mi jedna holčička převlečená za Elsu," řekla Andělka Dvořáková - žákyně ZŠ Ke Kateřinkám.

"A kdo ti pomáhal s kostýmkem?"

"Máma," prozradila Andělka Dvořáková - žákyně ZŠ Ke Kateřinkám.

"Jak dlouho jste ho šily?"

"Nula, protože jsme ho koupily," dodala Andělka Dvořáková - žákyně ZŠ Ke Kateřinkám.

Sportovní klub KK Stadion Praha má nyní pro svou činnost v ICE Aréně perfektní podmínky.

"Já jsem strašně ráda, že se můžeme sejít tady na Kateřinkách v ICE Aréně, je to zimní stadion, který je rok nový, rok otevřený a už se nám sem přesouvají postupně během toho roku různé sportovní aktivity a některé jsou takové sportovně - kulturní. Mimo jiné se sem přesunul KK Stadion z Nikolajky, což je klub s mnohaletou tradicí a začíná se věnovat tady našim jihoměstským dětem," řekla Zuzana Böhmová (Piráti) - místostarostka MČ Praha 11.

"Jak jsou na tom děti z městské části s bruslením? Trénují?"

"Trénují hodně, vedeme kurzy pro děti, ale zároveň máme i oddílové děti, které bruslí v oddílu a účastní se různých závodů," řekla Jitka Vindeman - členka výboru Sportovního klubu KK Stadion Praha.

"Samozřejmě mají velmi široký záběr, některé ty jejich bruslařské kurzy jsou opravdu zaměřené na malé děti, některé jsou zaměřené i na dospělé a mají různé stupně toho zaměření, takže i v dospělosti, když se chcete naučit bruslit, tak můžete navštívit lekce KK Stadionu u nás v ICE Aréně," řekla Zuzana Böhmová (Piráti) - místostarostka MČ Praha 11.

Tradiční dětský karneval na ledě je vlastně takovým rozloučením se sezónou. Ale všichni se samozřejmě těší na tu další.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu