• Načítám...
>

Ubytovna Sandra je zkolaudovaná a už se v ní bydlí

  • 2. září 2024,
  • 14:10,
  • PRAHA 11,
  • Ondřej Švec

V pátek 23. srpna získala ubytovna Sandra kolaudační rozhodnutí. Od tohoto dne se tak mohou stěhovat první nájemníci. Do prvního a druhého patra také začne stěhování Odboru dopravy a dokončí se přesun Odboru sociálních věcí a zdravotnictví. V Sandře má být také restaurace nebo obchod.

Reklama

Kdysi kontroverzní ubytovna Sandra na Opatově v městské části Praha 11 už má za sebou nákladnou rekonstrukci a poté, co získala kolaudační rozhodnutí, tak se v ní i bydlí. Přivítala první nájemníky a postupně budou přibývat další. 

"Sandra se postupně zaplňuje a ještě stále jsou volné nějaké jednotky 3+kk, 4+kk, takže lidé, kteří splňují podmínky, se mohou stále hlásit," řekl Josef Kocourek (Piráti) - zastupitel MČ Praha 11.

A protože jsou tyto ubytovací jednotky zatím stále volné, bude se takzvaný veřejný zájem vztahovat na celou Prahu, nejenom na městskou část Praha 11.

"Toto rozšíření se týká pouze těch bytů 3+kk, 4+kk, protože na bytové jednotky 2+kk je enormní zájem a v tom uplatníme zájem Prahy 11," řekl Josef Kocourek (Piráti) - zastupitel MČ Praha 11.

Na Sandře to ale zdaleka nebude jenom o bytových jednotkách, přesune se tam také část Městského úřadu, konkrétně Odbor dopravy a Odbor sociálních věcí a zdravotnictví.

"Od pondělí 26. srpna je k dispozici už část Odboru sociálních věcí, takzvaný OSPOD a do konce měsíce dojde k celkovému přesunu Odboru sociálních věcí a zdravotnictví a doprava by zde měla být zhruba v polovině září komplet, to znamená, že se přestěhuje z budovy Ocelíkova do budovy Sandra Nad Opatovem 2140," řekl Jiří Dohnal (Piráti) - radní MČ Praha 11.

Ohledně ubytování už byla schválena zhruba šedesátka žádostí ze strany městské části. Lidé se mohou nastěhovat v podstatě ihned po podpisu předávacího protokolu ze strany Jihoměstské majetkové. Průměrná cena interiérů ubytovací jednotky je lehce přes dva miliony korun.

"Celková výše nákladů na rekonstrukci objektu vychází dnes na 752 milionů korun, v té ceně je jak cena za interiéry, to znamená veškeré ubytovací jednotky a nebytové prostory úřadu a ta druhá část, ta etapa II zahrnovala obálku, to znamená okna, fasádu a střechy," řekl Jiří Dohnal (Piráti) - radní MČ Praha 11.

V průběhu dvou měsíců by se Sandra mohla dostat na 80 - 90 procent naplněnosti. Nadále platí, že Sandra bude pro maminky s dětmi, mladé lidi do 35 let věku, nabídne také ústupové bydlení pro seniory a poslouží i preferovaným profesím, jako jsou například lékaři, policisté, strážníci nebo učitelé. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu