• Načítám...
>

Problémová ubytovna Sandra zmizí z Chodova

  • 13. června 2016,
  • 12:52,
  • PRAHA 11,
  • Věra Dušková

Městská část Praha 11 připravuje vyklizení výškového domu, kde se nachází ubytovna Sandra. Snaží se tak vyřešit letitý bolavý problém uprostřed hustě obydleného sídliště.

Reklama

Sandra a hlavně její obyvatelé jsou trnem v oku všem, kteří v blízkosti musí parkovat své vozy nebo chtějí chodit s dětmi na okolní hřiště.

„K 30. 6. Dostal nájemce tohoto objektu výpověď a tento objekt bude prázdný,“ popisuje záměr Městské části Praha 11 jej tiskový mluvčí Miroslav Dvořák.

Všem ale musí být jasné, že vyklidit objekt nebude vůbec snadné. Charakterem jeho obyvatelé totiž nepatří k jednoduše zvládnutelným:

„Včera mi klepala na dveře máma – myslela si, že se biju. Pak běžela nahoru a tam se nějací chlapci bili a moc. Tak přišli policajti se psy a začali dělat pořádek. To je velmi špatně v takové ubytovně,“ přibližuje atmosféru v Sandře její obyvatel Dominik Ikri.

„Reagujeme hlavně na podněty občanů, kteří si stěžují na hluk, na pořádání alkoholických dýchánků tady v okolních parcích a hřištích, vyhazování předmětů z oken…,“ říká Miroslav Dvořák.

„Vypijí si, nafetují drogy a pak je to bordel,“ doplňuje Dominik Ikri

Podle Miroslava Dvořáka mohu být někteří lidé z ubytovny i nebezpeční: „Pohybují se tu i závadové osoby, které zde policie už několikrát našla, takže opravdu těch důvodů je poměrně dost.“

Celý proces vystěhování domu bude nejen riskantní, ale i v řadě případů necitlivý. Mezi ubytovanými jsou i matky s dětmi či těhotné ženy.

„Ale jsou tam i normální lidi a ti špatní nám to kazí,“ stěžuje si Dominik Ikri

Jde o stejné dilema jako všude, kde se jedná s nepřizpůsobivými občany – jak zvládnout problém a přitom neublížit jednotlivcům, kteří by se mohli zařadit mezi slušné lidi. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu