• Načítám...
>

Praha 11 otevře ve školách nové přípravné třídy

  • 30. září 2014,
  • 15:38,
  • PRAHA 11,
  • Tereza Haasová

Častější odklady školní docházky a nedostatek míst ve školkách. Tento problém řeší přípravné třídy v základních školách. Předškolní děti zde formou her získají dovednosti potřebné k nástupu do prvních tříd a zároveň uvolní místa svým mladším nástupcům. Praha 11 se proto nyní chystá zavést další nulté ročníky.

Reklama

Přestože kapacita školek v Praze 11 se stále zvyšuje, pořád nelze stoprocentně uspokojit poptávku rodičů. Tento problém se chystá řešit městská část Praha 11, a to mimo jiné zavedením předškolních tříd v základních školách. Ty by měly být určeny zejména pro děti, které mají z nejrůznějších důvodů odklad školní docházky.

„Během posledních let zřídila Praha 11 více než 1,5 tisíce míst v mateřských školách, přesto nám ještě asi 120 míst chybí. Zahajujeme tedy regeneraci MŠ Janouchova a zároveň od září 2015 zahájíme provoz přípravných tříd. Dnešní předškoláky tedy zahrneme do školní docházky a tím získáme dalších asi 150 míst,” vysvětlil starosta Prahy 11 Dalibor Mlejnský.

Přípravné třídy naučí děti základní školní návyky a pomohu jim lépe si zvyknout na školní režim. „Řada dětí dostává u zápisu odklad školní docházky na základě určitě nezralosti nebo dysfunkcí. Posláním přípravných tříd je připravit tyto děti, aby byl přechod do základní školy co nejplynulejší,” uvedl ředitel ZŠ Donovalská Pavel Dittrich.

Přípravné třídy by měly být podobné například družinám a kombinovat hrací a pracovní prostor. „Není to tedy klasická třída, kde by byly jen lavice,” doplnil Dittrich.

Počet dětí v jedné přípravné třídě by měl být omezen asi na 12, aby tak byl možný individuální přístup pedagogů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu