• Načítám...
>

Mažoretky ovládly sportovní halu v Praze 11

  • 25. května 2017,
  • 17:47,
  • PRAHA 11,
  • Věra Dušková

Mistrovství České republiky v mažoretkovém sportu se uskutečnilo ve sportovní hale v MČ Praha 11. Všechny týmy předvedly excelentní výkony, ať už s nářadím nebo bez něho. Mažoretky si zakládají na tom, že jsou sportovkyně a velmi je mrzí, že je tak málokdo vidí. Kvůli tomu, že jsou často považovány jen za jakousi ozdobu nejrůznějších akcí, se jim i těžko shánějí sponzoři.

Reklama

Když se řekne mažoretky, představíme si je většinou jen jako ozdobu nejrůznějších společenských či sportovních událostí, ale je to sport. Přesně mažoretkový sport, a má i své Mistrovství ČR. To se konalo ve sportovní hale MČ Praha 11.

"Tato prestižní akce typu Mistrovství republiky, která sem přitáhne lidi, tak může Prahu 11 i trochu rozhýbat a upozornit na to, že i na okrajové MČ se mohou dít zajímavé akce," řekl Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11.

"Je to vlastně cvičení, kdy se hodnotí ze 3 kategorií, choreografie, pohybová technika a práce s náčiním," řekla Marta Štěpánková, hlavní porotkyně Majorettes Association Czech.

"Určitě je v tom spoustu tréninku, každá holka si najde svůj styl, ať už je to taneční styl nebo twirlingový," řekla mažoretka, Tereza Hrdá.

"Základ mažoretek je pohybová technika, to znamená držení těla. Veškeré pohyby rukou, hlavou, nohou, tam je základ. Z toho pak vychází všechno," řekla Marta Štěpánková.

Seniorský věk přichází u mažoretek už v raném mládí.

"Do 18 jsou nejstarší seniorky, 18+ už jsou rodiče," řekla Tereza Hrdá.

Ale s váhou si prý mažoretka starosti dělat nemusí.

"Máme i trošičku silnější holky, ale ty holky mohou být stejně šikovné, jako ty hubenější. Nezáleží na váze, ale na šikovnosti," řekla Tereza Hrdá.

Jediný problém, se kterým se mažoretky potýkají, je nepochopitelná neochota sponzorů a veřejnosti vnímat jejich sport jako plnohodnotný.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu