• Načítám...
>

V Praze 11 přivítali prvňáky zmrzlinou

  • 4. září 2017,
  • 18:03,
  • PRAHA 11,
  • Milan Řepka

Nový školní rok začal pro prvňáky ze Základní školy Pošepného v Praze 11 nejen uvítáním, ale také předáním pamětních dekretů na připomínku jejich prvního školního dne. Ten přitom radnice Prahy 11 pro prvňáky pojala spíš jako zábavu.

Reklama

Radnice Prahy 11 připravila na začátek školního roku svým prvňákům hned několik překvapení.

"Byli jsme tady spolu s paní ředitelkou tři třídy, přivítali jsme zhruba 90 dětí, všichni vypadali nadšeně, všichni se do školy těšili. Předali jsme jim dekrety za MČ," řekl Jan Říčař, radní MČ Praha 11.

"První třídy máme specializované na atletiku nebo výuku tenisu, a jedna je v takovém duchu uměleckém - výtvarně hudební," řekla Dagmar Havlíčková, ředitelka ZŠ Pošepného.

anketa

Na prvňáky ZŠ Pošepného v Praze 11 přitom kromě pamětního dekretu čekaly dárky a sladká odměna.

"Dárků bylo hodně, protože je hodně sponzorů. MČ, Městská policie, magistrát, takže to jsou většinou bezpečnostní prvky na cestu do školy, různé pastelky," řekla Dagmar Havlíčková.

"Proč jste se rozhodli jako MČ podpořit prvňáky tím, že jste jim zařídili zmrzlinu?"

"Ten důvod je jasný. Ty děti budou mít ten první dnešní školní den veselejší. Asi není dítě, které by nemělo rádo zmrzlinu," řekl Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11.

Hlavním heslem ZŠ na Pošepného náměstí v Praze 11, kam letos přibylo téměř 90 nových prvňáčků, je vychovávat z každého jednotlivého žáka příjemného souseda, spolehlivého spolupracovníka nebo obchodního partnera a věrného životního druha. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu