• Načítám...
>

Lúčnica bavila Jižní Město

  • 18. září 2017,
  • 19:46,
  • PRAHA 11,
  • Věra Dušková

Tradiční oslavy Jižního města probíhaly v uplynulých dnech v Chodovské tvrzi a přilehlém parku. Městská část přichystala pro malé a velké návštěvníky bohatý kulturní a sportovní program. A náš štáb u toho nemohl chybět.

Reklama

Už tradiční součástí Dnů Prahy 11 je Folklórní festival, jehož hlavní hvězdou byl umělecký soubor Lúčnica.

"Folklórní festival má ve Dnech Prahy 11 tradici. Máme to vždy pestré. Je tam něco pro ty mladší, někdy dojde i na hip - hop, pak je tam nějaký rock, letos jsme měli Annu K, takže řekněme pop-rock, Rangers spíše pro tu starší generaci, teď tu máme kolegy ze Španělska, je to opravdu super," řekl Jakub Lepš, radní MČ Praha 11.

"V tom, že je každý jiný, je krása. Když budeme všichni stejní, tak to zabijeme," řekl František Hlucháň, ředitel ZUŠ Jižní Město.

"Kroj je z Trenčína, což je západ Slovenska. Ten tanec se jmenuje "vyhadzovaná" a je to o zvedačkách, vyhazování a skákání a našem temperamentu," řekla Lucie, tanečnice.

"Je problém jí unést?"

"V žádném případě. Žádné děvče u nás není problém unést. Samozřejmě je dobré, když je ta technika procvičená, protože to potom jde lépe," řekl Michal, tanečník.

"Ty děti, které učíme folkloru a které rády zpívají ty písně, tak jsou v těch souborech šťastné. Tancují, zpívají a baví je to," řekl František Hlucháň.

"Vždy je hezké, když se nám podaří vykouzlit lidem úsměv na tváři," řekl Michal.

Řada lidí má Jižní město za jakousi betonovou noclehárnu, ale skutečnost je patrně jiná.

"Určitě tady bydlí i normální lidé, kteří také mají chuť se někdy sejít, jít na nějaký koncert, dozvědět se něco, co se tady děje," řekl Petr Jirava, starosta MČ Praha 11.

Se svými Dny Praha 11 začala v roce 2000 a dnes už jsou velmi známou zdejší tradicí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu