• Načítám...
>

Ochotníci z Jižního Města zahráli Vinnetoua

  • 20. září 2017,
  • 14:43,
  • PRAHA 11,
  • Tomáš Mladějovský

Divadelní spolek Ochotníci Jižní Město připomněli slavnou literární postavu Vinnetoua, tak jak ji neznal ani sám její autor Karel May. V humorně laděném představení s hudbou a zpěvem ukázali legendárního indiánského pravdomluvného muže tak trochu v jiném světle...

Reklama

Návštěvníci divadla KC Zahrada v MČ Praha 11 viděli vlastně teprve osmou reprízu představení Vinetú, Vinetúúú. Ochotníci Jižní Město své vystoupení naladili humorně a s nadsázkou, ale hlavní rysy legendárního náčelníka Apačů, tedy pravdomluvnost, přátelství a spravedlnost, zůstaly stejné.

"Myslíme si, že naše pojetí je novátorské a neotřelé a proto jsme dostali tu odvahu s tím vyjít na veřejnost. Museli jsme to pojmout komorně, a sice tak, že jsme se zaměřili hlavně na ty vztahy, které s sebou přináší," řekl Vlastimil Neklapil, autor a režisér.

Literární postava Vinnetoua existuje už více než 150 let a proto její současné divadelní ztvárnění určitě snese jiné pojetí než v roce 1860, kdy ji Karel May vytvořil.

"Můj táta měl rád westernovky, konkrétně Vinnetoua a Old Shatterhanda a já jsem to nikdy neměla ráda. Teď jsem se k tomu o letech dostala, protože jsem viděla, že je nábor na ochotnický spolek. Líbí se mi to," řekla Marie Neumanová, představitelka Nšo - Či.

"Hlavní věc je, že se u toho lidé baví. Mě to potom také baví," řekl Roman Dostál, představitel Vinnetoua.

Jednu z klíčových postav představení Inču-čunu zahrál tajemník úřadu MČ Praha 11 Radek Pištora.

"Přiznávám, že "mayovky", to byla četba mého mládí. Miloval jsem je a jsem hrozně rád, že se Vinnetou vrací v této podobě," řekl Petr Jirava, starosta MČ Praha 11.

Divadelní soubor Ochotníci Jižní Město připravuje opět humorně laděné nové představení nazvané Oldřich, Božena a ti druzí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu