• Načítám...
>

Školáci změřili své síly v běžeckém závodě

  • 13. října 2017,
  • 15:23,
  • PRAHA 11,
  • Jana Schillerová

Běžecký závod Cross Cup, ve kterém tradičně poměřují své síly žáci mateřských, základních a středních škol, se konal v Centrálním parku v Praze 11. A s jakým nadšením žáci běhali?

Reklama

Každý rok pořádá MČ Praha 11 ve spolupráci se ZŠ Campanus běžecký závod škol. Do závodu se přihlásilo celkem 21 mateřských, základních a středních škol z Jižního města. Běhalo se v Centrálním parku. Trať byla dlouhá zhruba 600 metrů. Mladší žáci a dívky běželi 1 okruh, ti starší si zaběhli okruhy 2.

anketa

"Ten závod se jmenuje Cross Cup - stop drogy. Už ten název napovídá, že bychom touto aktivitou chtěli, aby žáci měli pohyb, aby neseděli u počítačů, aby eventuálně nesklouzli někam, kam nechceme," řekla Lenka Derková, ředitelka ZŠ Campanus.

"Nejlepší je, když děti sportují, dělají takové prospěšné činnosti pro své tělo a mysl a nepoflakují se někde, kde by mohly přičichnout k nějakým nekalým aktivitám. Takže jsme samozřejmě rádi," řekl Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11.

"My se samozřejmě snažíme na Praze 11 podporovat maximálně všechny sportovní aktivity dětí, ať už třeba formou dotování sportovních aktivit nebo právě spolupořádáním a pořádáním nejrůznějších sportovních akcí," řekla Anna Kočicová, tisková mluvčí MČ Praha 11.

Skvělá atmosféra a profesionální výkony žáků. To byl 23. ročník Cross Cupu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu