• Načítám...
>

V Praze 11 se buduje nový sportovní areál

  • 25. října 2017,
  • 13:11,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

V areálu základní školy Ke Kateřinkám v Praze 11 vzniklo nové venkovní sportoviště, to se skládá s několika hřišť. Už brzy by se měl začít na pozemku školy budovat tzv. Areál ledových sportů.

Reklama

Běžecká dráha se sektorem pro skok daleký a tři multifunkční hřiště s vybavením pro malou kopanou, volejbal, basketbal, florbal, tenis a další sporty. To je první etapa výstavby Areálu ledových sportů na ZŠ Ke Kateřinkám.

"Teď poprvé to vidím kompletně hotové, docela mě překvapilo i to řešení té sprinterské dráhy. Líbí se mi to. Vypadá to hezky a hlavně to bude sloužit dětem," řekl Petr Jirava, starosta MČ Praha 11.

"Byla to moje první ZŠ, kam jsem od roku 80 chodil. V tomto areálu jsem běhal, skákal do dálky a jsem samozřejmě rád, že se ten areál dále rozvíjí a bude dětem nabízet další možnosti, včetně možností ledových sportů," řekl Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11.

anketa

Už brzy bude projekt pokračovat druhou etapou. V ní přibude místo pro hokejisty, krasobruslaře a curling.

"Ta druhá etapa bude zahrnovat výstavbu domu, ve kterém budou dvě ledové plochy, parkovací místa a další nezbytné věci, které s tím souvisí. To znamená zeleň a podobně," řekl Karel Kubeška, hlavní manažer projektu.

I magistrát se chystá ze svých peněz budovat sportovní areály. A to nejen pro malé sportovce.

"My jsme do rozpočtu příštího roku, který připravujeme, zabudovali prostředky pro projektovou přípravu pěti dalších hal, které budou na různých místech Prahy. Myslím si, že je to potřebné, protože ta sportovní infrastruktura je nesmírně důležitá pro kvalitní život v Praze. Děti budou mít kde sportovat. Je to velký dluh Praze, který se v minulých letech nerealizoval," řekla Adriana Krnáčová, primátorka hl. m. Prahy.

První sportovci by si měli v Areálu ledových sportů u ZŠ Ke Kateřinkám zabruslit na konci roku 2018. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu