• Načítám...
>

Kreativní výuka dětí v Praze 11 má zelenou

  • 26. října 2017,
  • 23:31,
  • PRAHA 11,
  • Tomáš Mladějovský

Vyhodnocení soutěže, která proběhla v rámci Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání na Praze 11 a týkala se inovativního přístupu k výuce dětí do patnácti let, přineslo nejedenu kreativní myšlenku. Od nových projektů se očekává, že zpříjemní a zlepší vzájemnou komunikaci mezi učiteli a žáky, a především pak, že zkvalitní výukové postupy.

Reklama

Před prázdninami byla vypsána Městskou částí Praha 11 soutěž pro pedagogy a jejím cílem bylo najít nové inovativní nápady, které by se pak mohly využít ve vlastní výuce na základních školách.

"Vyzvali jsme pedagogy všech možných škol, ať se přes léto zamyslí a navrhnou nápady. Tyto projekty nyní podpoříme aspoň nějakou symbolickou nebo hmatatelnou částkou v podobě desítek tisíc korun, aby je mohli realizovat," řekl Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11.

Celkově bylo oceněno 8 projektů. Na prvním místě se umístil projekt, který se zabýval formativním hodnocením žáků základních škol.

"Formativní hodnocení je jiná forma standardního hodnocení, protože dnes ve školách převládají známky, jako ukazatel toho, co žák umí a zvládá. Cílem toho je, aby ty všechny děti byly schopny zvládnout to učivo, které by měly. K tomu jim to formativní hodnocení pomáhá v tom, že nevzbuzuje takový stres ze známky," řekl Jan Chudík, učitel ZŠ Ke Kateřinkám.

Některé projekty byly zaměřeny na oživení zahrady nebo klubovny, na zlepšení výuky cizího jazyka na základních školách a nebo také na výměnu zkušeností mezi samotnými pedagogy, jako např. projekt, který se jmenuje Učitelnice.

"Bude to web, který bude pro učitele, kteří tam budou moci nahrávat materiály, které si chystají do hodin. To bude jedna část toho projektu. Druhá část bude, že ostatní učitelé si tam budou moci najít právě ty materiály od ostatních učitelů," řekla Miriam Hejzlarová, učitelka ZŠ Mendelova.

Celkem bylo oceněno 8 projektů, které byly podpořeny částkou 135 tisíc korun z rozpočtu Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro Prahu 11. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu