• Načítám...
>

U zastávky Hněvkovského se budou dít změny

  • 7. listopadu 2017,
  • 12:47,
  • PRAHA 11,
  • Blanka Holoubková

Praha 11 myslí na bezpečnost svých obyvatel. I z toho důvodu se rozhodla zrušit objekt, ve kterém se nelegálně zdržují nepřizpůsobivé osoby. Prostranství kolem objektu bude následně zvelebeno.

Reklama

U páteřní komunikace poblíž stanice autobusu MHD Hněvkovského na Jižním městě v prostranství mezi poliklinikou a Českou poštou se budou dít stavební úpravy. 

"Na tomhle místě za námi stával objekt - rampa a schodiště - který patřil do konceptu oddělení automobilové a pěší dopravy. Tzn. ten objekt měl být propojen s protějším objektem veřejné vybavenosti. Lávka se nepostavila, objekt ztratil svůj význam a býval zneužit jako noclehárna a veřejné WC méně přizpůsobivých obyvatel," řekl Stanislav Formánek, radní MČ Praha 11. 

Z důvodu bezpečnosti občanů se MČ rozhodla tento objekt zrušit. Studie pro úpravu lokality Hviezdoslavova v Podjavorinské je v současné době už zadána. 

"Na základě této studie, která bude projednána s vlastníky, s obyvateli a ještě interně v rámci MČ, bychom zde chtěli vytvořit důstojný, funkční a velice pěkný veřejný městský prostor. Veškerá veřejná prostranství na území MČ si regeneraci nebo případně nějaké vylepšení zaslouží," řekla Miroslava Fišarová, vedoucí odboru územního rozvoje. 

Toto prostranství je zařazeno do passportu 46 pobytových veřejných prostranství. Passport MČ schválila v lednu 2017. Po studii bude zadána projektová dokumentace. 

"Předpokládáme, že se nám podaří zajistit i nějaké finanční prostředky, např. z investičních dotací hl. m. Prahy," řekla Miroslava Fišarová. 

Předpokládaný termín realizace tohoto projektu je přelom roku 2018/19.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu