• Načítám...
>

V Praze 11 revitalizují park u městského úřadu

  • 20. prosince 2017,
  • 14:56,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

V Praze 11 právě probíhá revitalizace parku na sídlišti Jižní město I. Mezi ulicemi Křtinská, Mejstříkova a K Milíčovu. Park s novými herními prvky, mobiliářem a opravenými cestami by měl být hotový na jaře příštího roku.

Reklama

Park nedaleko městského úřadu Prahy 11 v současnosti prochází revitalizací. Budují se nová sportoviště, upravuje zeleň nebo cesty tak, aby park mohl opět plnohodnotně sloužit široké veřejnosti.

"Tento park je v podobě takové, jako byl postaven v 70. letech, takže po 40 letech užívání potřebuje nějakou revitalizaci. Nachází se v sousedství škol - umělecká, mateřská, základní, je tady domov seniorů, je tady MČ, takže park byl intenzivně využíván a jeho stav tomu odpovídá. Potřebuje významnou regeneraci," řekl Stanislav Urbánek, radní MČ Praha 11.

"My bychom byli rádi, kdyby charakter parku zůstal tak, jak je. To znamená klidný a odpočinkový. Budou obnoveny oba amfiteátry, před tím západním amfiteátrem bude upravena a opravena zpevněná plocha, která bude určena pro komunitní setkávání. Dále budou opraveny a upraveny veškeré pěší komunikace," řekla Miroslava Fišarová, vedoucí odboru územního rozvoje MČ Praha 11.

Novou dominantou parku by měl být vzrostlý strom uprostřed, přibudou ale i nová sportoviště.

"Jedním z nich bude hřiště pro petanque a tím druhým bude venkovní fitness hřiště, k tomu budou určité stroje pro protahování, posilování a navíc zde budeme mít vodní prvek, což bude pítko. Dojde k poměrně masivnímu doplnění zeleně, nikoliv keře ale stromy. Dále zde bude vyměněn celý mobiliář - budou nové odpadkové koše a lavičky," řekla Miroslava Fišarová.

Park je v rekonstrukci od listopadu a měl by být kompletně hotový v květnu. Celkové náklady na revitalizaci budou 6 milionů korun a dotací se na ní podílí hlavní město. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu