• Načítám...
>

Praha 11 dávala seniorům dárky ze Stromu přání

  • 21. prosince 2017,
  • 14:38,
  • PRAHA 11,
  • Milan Řepka

110 přání, 110 lidských osudů, 110 lidí, kteří vložili svá vánoční přání pod Strom splněných přání, který byl MČ Praha 11 umístěn v Obchodním centru Chodov. My jsme se byli s kamerou podívat jak předávání dárků ze Stromu splněných přání probíhalo.

Reklama

Už pošesté městská část Praha 11 instalovala vánoční Strom splněných přání. Letos ho zdobilo 110 přání od obyvatel domova pro seniory a odlehčovacího centra v Janouchově ulici nedaleko stanice metra Háje v Praze 11.

"Hlavní smysl je udělat seniorům před Vánoci radost. Dárky, které občané většinou Prahy 11 nakoupili a ten Strom splněných přání byl instalován v centru Chodov a budou splněny všechny," řekl Petr Dvořák, ředitel, Jihoměstská sociální.

"Myslím si, že to je šťastný nápad, který přináší mnoha lidem radost a i těm, kteří si ty dárky osvojili a nakoupili. Hlavní význam je v tom, že lidé dělají prospěšnou činnost a ti v domově mají velikou radost z toho, že ty dárky dostali. Je to opravdu moc fajn," řekl Petr Jirava, starosta MČ Praha 11.

Posláním domova pro seniory a odlehčovacího centra v Janouchově ulici je poskytování ubytování, stravování a sociálních a zdravotních služeb seniorům, kteří vzhledem ke svému věku, zdravotnímu stavu a sociální situaci jsou závislí na pomoci jiných lidí.

"Domov pro seniory poskytuje 24 hodinovou službu, stálou péči pro klienty, kteří jsou tady dlouhodobě a odlehčovací centrum je služba, která má pomoci rodinám, které se o svého seniora starají doma, ale krátkodobě potřebují vypomoci - jedou na dovolenou, jsou nemocní," řekl Petr Dvořák.

Většina obyvatel domova pro seniory a odlehčovacího centra v Janouchově ulici tráví Vánoce bez svých blízkých. Mnozí z nich jsou dokonce připoutání na lůžko. Dárky ze Stromu přání tak jejich obyvatelé nejen potěšily, ale obdarovaným i připomněly, že i o Vánocích na ně někdo myslí.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu