• Načítám...
>

Prahu 11 čeká pilný rok 2018

  • 4. ledna 2018,
  • 12:54,
  • PRAHA 11,
  • Milan Řepka

Radnice městské části Praha 11 plánuje pro rok 2018 celou řadu konkrétních opatření, která by měla občanům tohoto pražského obvodu usnadnit život. Opatření se týkají například oblasti životního prostředí, školství, investic a nebo správy obecního majetku.

Reklama

Rok 2018 bude pro MČ Praha 11 ve znamení řady koncepčních kroků a konkrétních opatření. Mezi klíčová témata bude patřit i připomínka 100. výročí založení samostatného Československého státu.

"K tomuto významnému výročí chystáme výstavu, která by měla zachytit to, jak tady to území vypadalo v roce 1918. Kromě toho chystáme jednu novinku, a to je participativní rozpočet, což je příležitost pro obyvatele MČ říct, co by si na té MČ přáli. Chtěl bych všechny občany Prahy 11 poprosit, aby se této novinky zúčastnili. Je to pro ně možnost prosadit svůj názor na vylepšení Jižního Města," řekl Petr Jirava, starosta MČ Praha 11.

"Zásadní je zajistit údržbu zeleně na území Prahy 11, protože máme zhruba 200 ha zelených ploch. A v oblasti údržby komunikací považuji za naprosto prioritní zajistit opravy silnic a chodníků na Praze 11," řekl Petr Lukeš, místostarosta MČ Praha 11.

"Je potřeba opravovat a stavět další školské objekty. Namátkou řeknu, že chceme dostavit starochodovskou školu, budeme rekonstruovat část MŠ Vejvanovského na zařízení pro seniory. Každá stavba má své přátele a nepřátele. My to musíme posuzovat tak, který objekt a místo to potřebuje nejvíce," řekl Jan Frey, radní MČ Praha 11.

"Já bych občanům Prahy 11 popřál, aby se v novém roce dočkali pokroku v odstraňování největší ekologické zátěže, tj. odstranění kamionů z D1, aby se dočkali areálu ledových sportů, dočkají se jistě revitalizace některých veřejných prostranství," řekl Stanislav Urbánek, radní MČ Praha 11. 

"Další věcí je stabilizace některých profesí, zejména školských pracovníků, učitelů, cestou péče, plnění jejich základních potřeb v oblasti bydlení," řekl Oldřich Balík, místostarosta MČ Praha 11. 

"Úplně základní prioritou je, abychom měli dostatek míst pro naše děti v základních i mateřských školách, což se nám daří. Máme i plány na rozšíření kapacit. My jsme v loňského roce schválili místní akční plán vzdělávání na Praze 11, a ten bychom rádi teď implementovali," řekl Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11. 

"Závěrem bych chtěl všem občanům Prahy 11 popřát, aby pro ně byl rok 2018 co nejúspěšnější a nejradostnější," řekl Petr Jirava.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu