• Načítám...
>

Praha 11 dokončila opravu MŠ Schulhoffova

  • 26. ledna 2018,
  • 13:38,
  • PRAHA 11,
  • Milan Řepka

Městská část Praha 11 dokončila rekonstrukci Mateřské školy Schulhoffova a od ledna letošního roku tak mají děti ve věku od 3 do 6 let tři nové třídy. Detašované pracoviště internátní mateřské školy s večerním a nočním provozem Stachova ve Schulhoffově ulici je v těsném sousedství Základní školy Květnového vítězství. Díky dobrým vztahům tak předškoláci mohou využívat například velkou školní tělocvičnu.

Reklama

Nově zrekonstruovaná budova MŠ v Schulhoffově ulici v Praze 11 od ledna letošního roku nabízí 3 nové třídy pro předškoláky ve věku od 3 do 6 let. Radnice MČ Praha 11 přistoupila k rekonstrukci v polovině roku 2016 s cílem nejen školku opravit, ale zvýšit i její kapacitu.

"Školská budova byla rok mimo provoz a ta samotná rekonstrukce trvala něco okolo 8 měsíců, což můžeme považovat za poměrně krátkou dobu, protože to byla rekonstrukce v zásadě kompletní," řekl Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11.

"My jsme zde měli už detašované pracoviště od roku 2013 a největší problém bylo pro nás otevírání oken, protože okna byla ve velmi špatném stavu a hrozilo nebezpečí úrazu. Jsem ráda, že došlo k celkové rekonstrukci objektu, protože jsme v novém prostředí, nově zařízeném," řekla Božena Havlíková, ředitelka MŠ Stachova.

MŠ Schulhoffova je přitom detašovaným pracovištěm internátní mateřské školy s večerním a nočním provozem Stachova a sousedí se ZŠ Květnového vítězství. Díky tomu mohou děti využívat velkou tělocvičnu, školní zahradu vybavenou herními prvky a děti a zaměstnanci chodí i do jídelny ZŠ Květnového vítězství.

"Máme tady program Montessori, který počítá se vzděláváním dětí v nějakých věkově smíšených skupinách, mají k dispozici celé patro jednoho pavilonu, prostory ve školní jídelně, kde se děti mohou stravovat a také jsme se dohodli, že mohou používat tělocvičnu," řekl Pavel Kopečný, ředitel ZŠ Květnového vítězství.

"Je to pro nás nové a museli jsme se naučit normování, stravování, přípravu toho drobného nádobí, což jsme s paní ředitelkou dávali společně dohromady, abychom věděli, jak je to vyhovující pro obě strany," řekla Veronika Nagrantová, hospodářka školní jídelny.

Otevřením tří nových tříd v MŠ Schulhoffova v Praze 11 ovšem snaha radnice o zvýšení kapacity svých předškolních zařízení nekončí. Od nového školního roku - tedy od 1. září 2018 by v této školce měli pro děti přibýt další dvě třídy. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu