• Načítám...
>

Praha 11 začíná s participativním rozpočtem

  • 26. února 2018,
  • 17:06,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

Čtyři a půl milionu korun vyčlenila jedenáctá Městská část na participativní rozpočet. Díky němu můžou občané, ale i lidé co pracují v městské části, navrhovat investiční akce. Až do devětadvacátého března tak může každý přijít se svým nápadem na zlepšení života v městské části.

Reklama

Praha 11 se připojila k jiným městským částem, které si osvojily myšlenku participativního rozpočtu. Díky němu se mohou obyvatelé MČ zapojit do rozhodování o investicích.

"Město nebo MČ vyčlení část svého rozpočtu a obyvatelé nebo občané toho města mohou navrhovat nějaké projekty, které by se za tu částku mohly zrealizovat," řekla Jitka Štěpánková, projektová manažerka D21.

O projektech pak hlasuje široká veřejnost a ty nejúspěšnější budou realizovány.

"MČ Praha 11 vyčlenila částku 4, 5 milionu korun. V této fázi probíhá taková informační kampaň, kdy my obyvatele seznamujeme s tímto projektem. Od 26. 2. mohou občané podávat návrhy na zlepšení MČ a tato fáze probíhá až do 29. 3. Potom bude úřad tyto návrhy procházet a hodnotit," řekla Martina Sádlová, koordinátorka projektu.

První občané jedenácté MČ už začínají přicházet s návrhy.

"Mně se líbí to, že se lidé mohou zapojit, protože každý ví, kde si vyvrkává nohu na chodníku nebo kde mu chybí lavička, zastřešení nad pískovištěm a podobně. Já přicházím se skateparkem, protože mám 3, 5letého syna, který už jezdí na skatu. My musíme jezdit na Gutovku, což je hodinu jízdy," řekla Eva Zikmundová, obyvatelka Prahy 11.

Na začátku července bychom měli znát projekty, které budou z participativního rozpočtu jedenácté MČ realizovány.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu