• Načítám...
>

Na území Prahy 11 probíhá řez dřevin

  • 1. března 2018,
  • 18:51,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

Odbor životního prostředí Městské části Praha 11 v právě probíhajícím vegetačním klidu realizuje na území Jižního Města ořez okrasných keřů a řez stromů. Ten pomůže a podpoří růst mladých výhonů a zlepšit celkový vzhled dřevin.

Reklama

Středisko úklidu a údržby zeleně Prahy 11 provádí řezy a úpravy dřevin. Ty by měly zlepšit jejich celkový vzhled v jarním a letním období.

"Jedná se o zmlazovací řezy, pro které je zimní období obdobím nejvhodnějším. V zimě se v podstatě nedá dělat nic jiného, než řezy keřů + arboristické zásahy do stromů a kácení stromů, které jsou poškozené," řekl Petr Lukeš, místostarosta MČ Praha 11.

"Řez je prospěšný vegetačně i hygienicky pro ty dřeviny, takže lidé se nemusí děsit, že jsou někdy dřeviny opravdu řezány až na pařez, což je někdy 10 - 15 centimetrů od země. Rostlina si sama na jaře obrazí a my potom můžeme krásně tvarovat, modelovat," řekl Zdeněk Hamaj, ved. Střediska údržby zeleně a komunikací, Jihoměstská majetková.

"Došlo také k redukci určitých větví, tak aby ty stromy dále prospívali na tom stanovišti," řekl Michal Vyskočil, vedoucí Odboru životního prostředí MČ Praha 11.

Prováděny jsou i tzv. bezpečnostní a zdravotní řezy, tak aby stromy nebyly nebezpečné.

"Teď se nacházíme na Hájích v ulici Opatovská, kde už je ta oblast v podstatě hotová a momentálně pracujeme v oblasti ulic Kloboukova a Nechvílova," řekl Zdeněk Hamaj.

"My máme ve správě značné množství keřových skupin, v současné době je hotovo asi 35 tisíc metrů čtverečních keřů a dělá se to samozřejmě výběrově, tam kde je to nejvíce potřeba," řekl Petr Lukeš.

Druhým obdobím vhodným pro odborný zahradnický zásah jsou červen a červenec. V tomto termínu jsou keře tvarovány. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu