• Načítám...
>

Brownfield Interlov chce Praha 11 rekultivovat

  • 2. března 2018,
  • 12:32,
  • PRAHA 11,
  • Milan Řepka

V rámci areálu tzv. Velkých Roztyl, severně od kraje Michelského lesa, kde je území bývalého areálu Interlovu, a to by mělo projít celkovou rekultivací. Tento záměr představila městská část Praha 11 s tím, že chce, aby se v této lokalitě výrazně zvýšila kvalita života.

Reklama

Prostor Roztylského brownfieldu, bývalého areálu společnosti Interlov, který je vymezen Jižní spojkou, ulicí 5. května a severním okrajem Michelského lesa, by měl projít celkovou rekultivací. 

"MČ Praha 11 samozřejmě vnímá, že tohle území má plno zátěž, které vyplývají z přilehlých komunikací, tedy Jižní spojky a 5. května. Ty ve svém křížení znamenají nejfrekventovanější křižovatku v ČR - téměř 250 tisíc aut denně včetně 7 tisíc kamionů," řekl Stanislav Urbánek, radní MČ Praha 11.

"Pohybovaly se tu různé živly, byly tady dokonce zemljanky ve stráni, lidé sem chodili fetovat, nebo tady z jednoho kanálu stříkal gejzír splašků, tvořilo se tu jezero, které mělo minimálně 40 až 50 metrů čtverečních. Lidé, kteří byli v okolí, tam nacpali stromy a po nich lezli dolů, kde se ohřívali," řekla Jana Nosálová, místní obyvatelka.

I proto chce MČ celý prostor rozumně revitalizovat. Pro radnici Prahy 11 je přitom zásadní, aby plánovaná revitalizace celé lokality přinesla nejen urbanistický rozvoj tohoto veřejného prostoru, ale také aby došlo k rozšíření možností k využití volného času, relaxaci a sportovních aktivit občanů. A to vše s ohledem na zachování cenných přírodních biotopů v této oblasti. 

"To využití by samozřejmě muselo spočívat v tom, že by to bylo více funkční. Jednak nějaká administrativa, která by vytvořila odhlučnění, odstínění těch komunikací, a to území by pak mohlo mít širší využití pro sport, rekreaci a jiné volnočasové aktivity," řekl Stanislav Urbánek.

Pro území mezi severním okrajem Michelského lesa, Jižní spojkou a pražskou výpadovkou 5. května v současné době probíhá řízení o změně územního plánu. Pokud vše půjde bez problémů, pak radnice MČ Praha 11 očekává, že k zahájení prací na obnově této lokality by mohlo dojít už příští rok.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu