• Načítám...
>

Žáci základních škol soutěžili o olympijský odznak

  • 14. března 2018,
  • 15:10,
  • PRAHA 11,
  • David Wilczek

Žáci základních škol si mohli vyzkoušet krajské kolo olympijského desetiboje nazvaný Odznak všestrannosti ve sportovní hale v Praze 11. Cílem události je rozvíjet mladé sportovní talenty. Ti nejšikovnější postupují až do republikového kola, kde se osobně setkají například se zlatými medailisty Robertem Změlíkem nebo Romanem Šebrlem.

Reklama

Nasbírat co nejvíce bodů v pěti disciplínách, to byl úkol pro zhruba 250 žáků základních škol, kteří chtěli získat odznak všestrannosti ve sportovní hale Jedenáctka.

"Máme to rozděleno na 5 disciplín, je tady hod medicinbalem, trojskok, skok přes švihadlo, kliky a dribling. Na krajském kole mají dalších 5 disciplín," řekl Radek Zavřel, sport manažer SOV.

Na nízkou motivaci mladých a nadějných sportovců si organizátoři her nemohou stěžovat.

"Tím, že je to po olympijských hrách, tak si myslím, že ty děti jsou v takové olympijské vlně a myslím si, že cílem je podporovat děti v rozvoji, abychom měli další budoucí olympioniky," řekl Radek Zavřel.

Jak hodnotí své úspěchy mladí olympionici?

anketa

Sportovní akci podpořilo i vedení Prahy 11.

"Je super, že děti sportují, viděli jste tu radost. Kdo sportuje, ten nezlobí," řekl Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11.

Vítězové z prvních a druhých míst automaticky postupují do krajského kola, kdy už budou jen krůček od znaku všestrannosti a možnosti se osobně setkat se zlatými medailisty Robertem Změlíkem nebo Romanem Šebrlem. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu