• Načítám...
>

Všechny ZŠ Prahy 11 dávají žákům ovoce

  • 27. března 2018,
  • 20:15,
  • PRAHA 11,
  • Milan Řepka

Pro letošní školní rok byl opět vyhlášen projekt Ovoce do škol. Městská část Praha 11 se k němu rozhodla aktivně připojit a žáci základních škol, ve kterých je městská část zřizovatelem, tak dostávají zdarma zeleninu a nebo ovoce.

Reklama

V Praze 11 byl pro děti od 1. až do 9. třídy byl vyhlášen projekt Ovoce a zelenina do škol. Tento projekt přetrvává z minulých let a jeho cílem je navýšení spotřeby ovoce a zeleniny a vytvoření zdravých stravovacích návyků dětí.

"My jsme rádi, že stejně jako většina základních škol v republice, jsou i naše základní školy, konkrétně 9 ZŠ, do projektu zapojeny. Děti ten projekt baví, dostávají příjem vitamínů, někdy jsou to džusy, někdy ovoce a zelenina. Ten projekt má dosah, že se prohloubí hygienické návyky a o tom dodávaném ovoci a zelenině se ještě něco dozví," řekl Jakub Lepš - místostarosta MČ Praha 11.

Ovoce do škol je projektem Evropské unie a České republiky a znamená to, že žáci základních škol dostávají zdarma 1 ks ovoce nebo zeleniny týdně.

"Je to téměř 10 let, co děti dostávají ovoce. Bylo to i na přání rodičů. Tento projekt je dotován ministerstvem zemědělství. Ze strany dětí je veliký zájem a v letošním roce máme zapojený i druhý stupeň, protože ti starší záviděli těm menším, že mají ovoce každý týden," řekla Martina Thumsová - ředitelka ZŠ Mendelova.

anketa

Celková podpora ze zdrojů EU a ČR pro projekt Ovoce a zelenina do škol je v letošním školním roce téměř 290 milionů korun a účastní se ho přes 900 tisíc žáků z bezmála 4 000 ZŠ. Pro jednoho žáka to znamená roční limit na ovoce a zeleninu ve výši 320 korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu