• Načítám...
>

Praha 11 chystá revitalizaci veřejného prostoru

  • 29. března 2018,
  • 15:19,
  • PRAHA 11,
  • Natálie Forsterová

Praha 11 chystá revitalizaci veřejného prostranství u Matúškovy ulice. V rámci oprav za desítky milionů korun má okolí sídliště vzniknout například workoutové hřiště nebo relaxační zóna.

Reklama

Popraskané dlaždice nebo třeba kašna bez vody. Tak dnes vypadá vnitroblok u ulice Matúškova v Praze 11, který vznikl v 80. letech minulého století. Vedení městské části nyní chystá jeho revitalizaci.

"My jsme udělali to, že jsme v podstatě oprášili starou studii z roku 2007, která se docela zásadním způsobem změnila a návazně na to v okamžiku, kdy jsme měli tu novou studii, tak jsme udělali setkání s občany, kde jsme jim tu studii představili a na základě jejich podnětů jsou teď změny," řekl Petr Lukeš, místostarosta MČ Praha 11.

Nová studie počítá například s bezbariérovým přístupem od místního obchodního domu, i se vznikem relaxační zóny.

"Bude zde znovu osazena a opravena socha rodiny, vznikne zde nové workoutové hřiště a budou zde také dva nové vodní prvky," řekla Miroslava Fišerová, vedoucí odboru územního rozvoje MČ Praha 11.

"Zatím je to ve fázi, že máme hotovou studii a připravujeme zadání projektové dokumentace. Částka bude vysoká, v této chvíli je to odhad několik desítek milionů korun," řekl Petr Lukeš, místostarosta MČ Praha 11.

anketa

V plánu je také rozšíření stávající zeleně.

"Doplnění novými výsadbami zejména domácích dřevin jako jsou lípy, javory, duby," řekl Michal Vyskočil, vedoucí odboru životního prostředí MČ Praha 11.

Na základě stížností obyvatel vzniknou v rámci oprav i nová parkovací místa. Celkem by jich mohlo přibýt přes 50. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu