• Načítám...
>

Praha 11 přispívá na příměstské tábory

  • 2. srpna 2018,
  • 0:47,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

V době letních prázdnin mají některé z rodin problém s tím, kdo bude hlídat jejich ratolesti. S tímto problémem pomáhají rodičům příměstské tábory, které se o děti postarají od rána až do pozdních odpoledních hodin. Důležitost příměstských táborů si uvědomuje i jedenáctá městská část, proto tyto tábory dotuje.

Reklama

Po příměstských táborech je velká stále rostoucí poptávka. Řada rodičů totiž nemá možnost se o své děti 2 měsíce prázdnin intenzivně starat. A tak právě tuto možnost využívá.

"Praha 11 podporuje provozovatele příměstských táborů, ať už se jedná o DDM nebo různé soukromé provozovatele. Je jich celá řada. Jsou sportovní, jazykové, umělecké a řada z nich to kombinuje. MČ sponzoruje každý den a jedno dítě částkou 100 korun na den," řekl Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11. 

Rodiče díky dotaci od MČ tak mohou za příměstský tábor ušetřit až tisíce. My jsme s naší kamerou zavítali na tábor, který měl téma "kuchtíci". 

"Naučí se tady základy vaření, hodně jde o to, z čeho se ty věci skládají, jaké potřebují suroviny. Naučí se samozřejmě také postup, naučí se krájet, míchat, takové základní věci. Děti to zvládají báječně, jsou velmi šikovné, fungují perfektně, baví je to a za nás je můžeme jedině pochválit," řekla Jana Jelínková, lektorka a učitelka. 

Malí kuchaři byli se svým uměním spokojeni. My jsme je přistihli při přípravě banánového dezertu ze smetany, banánů, piškotů a marmelády. anketa Příměstské tábory na Jižním městě jsou připraveny po celou dobu prázdnin a určené jsou pro děti už od 3 let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu