• Načítám...
>

Problematická ubytovna Sandra projde změnou

  • 17. srpna 2018,
  • 17:29,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

Léta trvající problémy spojené s multifunkčním objektem Nad Opatovem 2140, ubytovnou Sandra, mají konečně své řešení. Vedení městské části získalo dotaci na jeho rekonstrukci.

Reklama

Jednu z nejrizikovějších lokalit Jižního Města česká výrazná proměna. Dlouhodobě problematická ubytovna Sandra na pražském Opatově totiž projde komplexní rekonstrukcí.

"Hlavním důvodem je, že v této oblasti je dlouhodobě zvýšená kriminalita, která trápí nejen místní obyvatele, ale celou Prahu 11. Výjimkou nejsou ani zapálená auta, vyhazované láhve z oken a podobně," řekl Jan Říčař, radní MČ Praha 11. 

"Bydlíme tady, takže slyšíme, co se tady děje, pouštění rachejtlí a podobně, takže budeme rádi, když to bude na lepší účel než teď," řekla Andrea Zemanová, místní obyvatelka.

"Vzniknou tady ubytovací jednotky pro mladé, pro lékaře, hasiče, policisty, učitelky a podobně. Také byty pro seniory," řekl Jan Říčař. 

Po několika letech tak MČ vypověděla smlouvu dlouhodobému nájemci, který pronajímal ubytovnu zahraničním dělníkům. Na její rekonstrukci navíc vedení Prahy 11 získalo dotační částku 200 milionů korun od magistrátu. Ten se za podobným účelem chystá zrekonstruovat sousední budovu bývalého hotelu Opatov.

"V Praze by tato nabídka pro tyto profese měla vzniknout už proto, aby tu vznikl nějaký nový benefit pro ty lidi. Protože si musíme uvědomit, že lidé, kteří jsou tabulkově placeni, jsou placeni tabulkově v Praze stejně jako v jakémkoliv jiném městě či kraji, ale náklady, které tady jsou, jsou neskonale vyšší. Třeba u bydlení je to dvojnásobek," řekl Patrik Nacher, zastupitel hl. m. Prahy.

V rámci rekonstrukce budov by se měl zvednout i standard ubytovacích jednotek. Vedle bytů garsoniérového typu by tak měly vzniknout třeba jednotky o velikosti až 4+kk a přibýt by mělo i nové parkoviště. Z výstavbou by se mělo začít zhruba do půl roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu