• Načítám...
>

Kulturní centrum Zahrada má nové hlediště

  • 29. srpna 2018,
  • 14:15,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

Praha 11 zainvestovala do modernizace kulturního centra Zahrada. Na nové teleskopické hlediště dostala městská část finance z investiční dotace získané od Magistrátu hl. m. Prahy.

Reklama

Kulturní centrum Zahrada v Praze 11 dostalo moderní vybavení. Po 18 letech své existence sem totiž vedení MČ nechalo nainstalovat novou elevaci. 

"Jedná se o teleskopickou tribunu, která automaticky zajíždí úplně dozadu, kde se dá překrýt a tím pádem nám tady vznikne sál, ve kterém se dají pořádat taneční kurzy, pohybová cvičení. Můžeme zde pořádat i semináře a také se zde koná zasedání Zastupitelstva MČ Praha 11," řekla Iva Molenová, ředitelka Kulturní Jižní Město, o.p.s.

"Celé zařízení vážní zhruba 8 tun, takže to není žádný drobeček. Obsluhují ho 2 elektromotory a celé nastavení sálu, kde je elevace rozložená nebo složená, trvá několik minut. Takže je opravdu flexibilní, může se to připravit na různé typy představení velmi rychle," řekl Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11. 

Díky teleskopickému hledišti se navíc zvýšila kapacita sálu na 200 míst a rozšířila se také ulička pro handicapované občany. Vedle nové elevace pořídila MČ také nové osvětlení a podlahu. Celkové úpravy mají přispět k lepší využitelnosti sálu. 

"V KC Zahrada pořádáme nejen koncerty, ale i divadelní a filmová představení. Ta rovná plocha, kde diváci v zásadě vzhlížejí k pódiu není ideální. Takže jsme zafinancovali tuto elevaci, získali jsme na ni dotaci od magistrátu, zařadili jsme ji do našeho finančního plánu právě proto, aby značná část diváků mohla shlížet na pódium tak, jak je v divadle nebo v kině zvyklá," řekl Jakub Lepš.

V následujících měsících občané do KC Zahrada budou moci přijít třeba na kabaret Jiřího Suchého - Jonáš a tingl-tangl. Těšit se ale mohou i na připravované taneční kurzy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu