• Načítám...
>

Městská část zve na Dny Prahy 11

  • 30. srpna 2018,
  • 16:26,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

Dny Prahy 11 se opět blíží. Návštěvníci se tak mohou těšit na bohatý kulturní program, řadu sportovních akcí pro děti i dospělé a chybět nebude ani dobré jídlo a pití.

Reklama

Od 13. do 16. září pořádá Kulturní Jižní Město tradiční akci Dny Prahy 11. Připraven je kulturní i sportovní program. Čtyři dny tak budou pro občany MČ svátky ducha i těla.

"Jsou tam připravené koncerty a další doprovodné akce od folklóru po pop, rock a podobně. Ti, kteří se nabaží dostatečně kultury, tak na ně zejména v neděli čeká hlavní sportovní program," řekl Jakup Lepš, místostarosta MČ Praha 11.

Tím je samozřejmě tradiční běh na 11 kilometrů. Pro náruživější sportovce pak MČ připravila nově také půlmaraton.

"Start je tradičně v 11:11, 11 kilometrů na Praze 11. Běží se ulicemi, které jsou zavřené pro auta, takže je to velký zážitek pro běžce. Komu to nebude stačit, letos si to bude moci zaběhnout ještě dvakrát delší, tedy 21 kilometrů," řekl Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11.

Chybět nebudou také třeba oblíbené předváděcí akce IZS.

"Bude tady ukázka hasičů, Červený kříž zde bude vystupovat, policejní psi, Městská policie," řekla Iva Molenová, ředitelka Kulturní Jižní Město. 

"Je to akce, která je pořádána i v jiných MČ, ale je dobrá tím, že skutečně přiláká mnoho lidí na to, aby se někde sešli, popovídali si. Já samozřejmě rád tuto akci využívám k tomu že se mohu potkat s mnoha lidmi a popovídat si s nimi o jejich radostech, starostech a podobně," řekl Petr Jirava, starosta MČ Praha 11.

Dny Prahy 11 se tradičně budou konat v parku u Chodovské tvrze. V rámci zaměření letošního ročníku na Mezinárodní den integrace cizinců se návštěvníci mohou těšit také třeba na folklórní vystoupení souborů z Indonésie nebo Mexika.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu