• Načítám...
>

Praha 11 má další nové hřiště

  • 5. září 2018,
  • 14:25,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

Mezi ulicemi Michlova, Podjavorinské a U Modré školy v Praze 11 vzniklo nové hřiště. Na něm, kromě koše na basketbal nebo fotbalové branky, najdeme i zcela netradičně mini dopravní hřiště. To je určené především pro ty nejmenší.

Reklama

Nové hřiště se spoustou volnočasových aktivit a relaxační zónou najdete v Praze 11.

"V nedávné době zde ještě byly 2 takové prostory, nevyužívané, asfaltové, které asi kdysi musely sloužit pro nějaké volnočasové aktivity. Ale v poslední době už k tomu nesloužily. Rozhodli jsme se tyto prostory obnovit," řekla Miroslava Fišarová, vedoucí Odboru územního rozvoje MČ Praha 11. 

Hřiště je na atraktivním místě v blízkosti metra Centrálního parku komunitního centra školy a také frekventované cyklostezky. Plocha hřiště je rozdělena na 2 části.

"Na té jižní ploše jsme vybudovali hřiště pro streetball. Umístili jsme sem jednu branku. Nejedná se o regulérní sportoviště ale pouze pro takové volnočasové aktivity, třeba po škole nebo po práci. Jsou zde takové malí malovaní bludišťáci pro ty nejmenší děti," řekla Miroslava Fišarová, vedoucí Odboru územního rozvoje MČ Praha 1.

Okolo hřiště najdete i nové lavičky. V další části je pak lákadlem mini dopravní hřiště. 

"Je to taková první vlaštovka v oblasti dětských dopravních hřišť. Jak je vidět, tak toto dětské hřiště je opravdu pro ty úplně nejmenší, pro děti předškolního věku, takže nemá ten výukový charakter, jako mají standardní dětská dopravní hřiště. Nicméně s výukou dětí tak, aby si zvykaly na dopravu, učily se dopravní značky a podobně, s tím rozhodně není chyba, když se začne co nejdříve. A přesně toto hřiště tento účel bude splňovat," řekl Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11.

Na mini dopravním hřišti najdete na dvě desítky dopravních značek, tři přechody a kruhový objezd. Dopravní hřiště je pak určené hlavně pro koloběžky, tříkolky a odstrkovadla.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu