• Načítám...
>

ZŠ Donovalská otevřela nové sportoviště

  • 6. září 2018,
  • 17:04,
  • PRAHA 11,
  • Jan Varga

Nové hřiště si teď mohou užívat žáci ZŠ Donovalská v Praze 11. Právě tam totiž slavnostně uvedli do provozu sportoviště, které poslouží jak žákům, tak veřejnosti. Sportovní areál nabízí prostor pro míčové hry ale také pro atletické disciplíny.

Reklama

Slavnostním přestřižením pásky uvedli do provozu zástupci vedení Prahy 11 a vedení ZŠ Donovalská nově opravené sportoviště. Milovníci sportu si tak v této lokalitě letos přijdou na své. Hřiště totiž nabízí mnoho možností, jak aktivně trávit čas. 

"Dnes tady otevíráme víceúčelové hřiště, které je na 14 sportů, především míčové hry. Máme tady nové floorbalové hřiště, běžeckou dráhu, skok daleký, skok vysoký a další sportoviště, třeba vrh koulí a běžecká rovinka. Škola si v podstatě sama diktovala, jak to chce mít vybavené, aby to opravdu sloužilo primárně pro děti, ale i pro širokou veřejnost. Kdo si chce prostě zasportovat, u nás má prostor," řekl Pavel Dittrich, ředitel ZŠ Donovalská. 

Škola projekt dotáhla do konce díky spolupráci s vedením úřadu MČ. To pomohlo získat dotace z Magistrátu hl. m. Prahy. Spolehlivého zhotovitele se podařilo vybrat až na druhý pokus ale výsledek teď stojí zato. 

"To hřiště je dobré, moc se jim povedlo. Navíc udělali i dráhu a oplotili to vedlejší hřiště, takže z jedné dotace se vlastně udělaly 3 věci a já jsem moc spokojen. Je to hřiště pro 750 dětí ze školy ale bude otevřeno i těm, kteří přijdou zvenku," řekl Petr Jirava, starosta MČ Praha 11.

Slavnostního otevření se účastnil žák školy a mistr světa v ploché dráze v kategorii juniorů Jaroslav Vaníček. Ten ukázal trofeje a neváhal se kamarádům podepsat. 

"Co jsi tady dnes přišel spolužákům ukázat?" 

"Přišel jsem jim ukázat medaile, poháry a chtěl jsem jim oznámit, že jsem mistr světa v mé kategorii," řekl Jaroslav Vaníček, mistr světa v ploché dráze - junioři.

Kromě výuky tělocviku budou na novém hřišti probíhat také atletické přebory, v rámci kterých škola sdružuje všechna školní zařízení v MČ.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu