• Načítám...
>

V Praze 12 otevřeli nové pumptrackové hřiště

  • 7. června 2024,
  • 12:46,
  • PRAHA 12,
  • Ondřej Švec

Děti z městské části Praha 12 mají důvod k radosti. Na rohu ulic Pertoldova a Urbánkova se totiž otevřelo nové pumptrackové hřiště. Nový unikátní materiál z litého betonu nahradil původní dřevěnou dráhu. Vedle prakticky neomezené životnosti je velkou výhodou nízká hlučnost, což jistě ocení zejména obyvatelé okolních domů. Jezdci na koloběžkách, bruslích nebo kolech mohou využívat dvě dráhy. Menší je určena malým dětem nebo úplným začátečníkům, ta větší se zase těší na zkušené jezdce, kteří mají rádi výzvy. Hřiště je otevřené po celý rok, večer se ale z důvodu bezpečnosti zavírá.

Reklama

Kluci i holky, malí i velcí, zkrátka všichni, kdo neradi sedí doma, se mohou těšit na nové pumptrackové hřiště, které na ně čeká v městské části Praha 12. Najdete ho na rohu ulic Pertoldova a Urbánkova. 

"Ten pumptrack je unikátní svou délkou a i tím zhotovením, je to modulární pumptrack z litého betonu, je první na světě a samozřejmě je určen těm nejmenším až po ty nejstarší, těm, kdo jezdí na koloběžce, bruslích, na kole, longboardech, cokoli může využít a užívat si tady zábavu," řekl Vojtěch Kos (ODS) - starosta MČ Praha 12.

Při navrhování hřiště se myslelo i na ty nejmenší detaily, aby si ho mohli užít jak úplní začátečníci, tak i ti, kteří se nezaleknou větších výzev. 

"Tady se velmi dobře podařilo to, že jak vidíte, je to celkový okruh a k tomu je udělaná jedna linie, která umožňuje takové tréninkové ježdění a nácvik na to, co potom ty adepty čeká ve velké dráze," řekl Jaroslav Vašut - jednatel dodavatelské společnosti.

Pumptrackové hřiště je určené skutečně pro každého a nemusí se ho bát ani ti nejmenší, je ale třeba dbát základních bezpečnostních zásad a na jízdu na dráze se předem připravit. 

"Určitě bych jim doporučil se nejdříve perfektně naučit jezdit na kole, koloběžce po rovině, potom přijít na tu naši rovinku, která simuluje tento závodní okruh a až tam si budou jisti, tak potom mohou jít dovnitř. Vždy si vzít helmu, chrániče a pokud uvidím, že tam jsou rychlejší jezdci, dát jim přednost, domluvit se s nimi, jít až po nich, ať se tam zbytečně nestane nějaký úraz," řekl Matyáš Kulich - ambasador projektu.

Nové pumptrackové hřiště z litého betonu nahrazuje původní dřevěné materiály. Vedle prakticky neomezené životnosti má i další výhody.

"Je obrovskou výhodou, že méně hlučí, protože ten dřevěný pumptrack je dutý, takže to vyvolává určité zvuky, když ty koloběžky, brusle, kola skáčou na tom pumptracku a ten betonový je perfektní i z hlediska toho zvuku, klidu, takže doufám, že i okolní obyvatelé budou spokojeni s tím, co jsme přinesli," řekl Vojtěch Kos (ODS) - starosta MČ Praha 12.

Dobrou zprávou navíc je, že na Dvanáctce vzniknou brzy i další plochy, kde budou moci děti aktivně trávit svůj volný čas.

"Například tady Na Beránku plánujeme v příštím roce revitalizaci sportoviště v ulicích Urbánkova, Daňkova a pro letošní rok budeme revitalizovat sportoviště v Zátišské ulici a Na Mydlinkách," řekl Vojtěch Mikoláš (ODS) - místostarosta MČ Praha 12.

Pumptrackové hřiště můžete využívat po celý rok vždy od 9 do 20 hodin. A jak to tak vypadá, zájem o jeho využívání bude opravdu velký. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu