• Načítám...
>

Protihluková stěna v Praze 12 projde revitalizací

  • 21. února 2018,
  • 15:51,
  • PRAHA 12,
  • David Wilczek

Stará protihluková stěna při ulici Generála Šišky v Městské části Praha 12 projde revitalizací. V rámci úprav vzniknou i průchody pro řidiče, kteří se potřebují bezpečně dostat ze silnice na přilehlý chodník. Zároveň zde vzniknou parkovací místa, který odlehčí nedalekému Sofijskému náměstí, které je v současné době přeplněné hlavně řidiči ze Středočeského kraje.

Reklama

Protihluková stěna při ulici Generála Šišky v Městské části Praha 12 projde revitalizací. Vzhledem ke stáří dojde hlavně k výměně materiálů, které mají svá nejlepší léta za sebou.

"Dojde k nějaké výměně materiálů, ty stávající asi nejsou úplně funkční, dnes už se používají jiné technologie, nicméně s tou stěnou jako takovou se hýbat nebude, ta zůstane ukotvená tak, jak je," řekla Lenka Vedralová, radní MČ Praha 12.

V rámci revitalizace protihlukové stěny budou zbudovány i nové průchody. Ty umožní řidičům bezpečně opustit parkovací místa.

"Chceme, aby bylo řidičům v tomto prostoru umožněno parkovat, ale aby se nepohybovali ve vozovce a bylo to tudíž nebezpečné. My je potřebujeme pohodlně a bezpečně dostat na chodník, který se nachází za tou protihlukovou stěnou," řekla Lenka Vedralová, radní MČ Praha 12.

Nový odstavný pruh by ulevil hlavně řidičům, kteří hledají místa na Sofijském náměstí, které je v současné době přeplněné.

"Máme klasický nešvar - jsme okrajová městská část, takže většina řidičů, kteří cílí dopravou sem za tramvají, tak nám zde odkládají své vozy. Z tohoto místa se bezpečně dostanou na tramvajovou zastávku a my bychom tak umožnili našim občanům, aby pohodlně zaparkovali právě na Sofijském náměstí, kde bychom případně i nějakým dopravním režimem, to znamená vhodným označením, regulovali ten čas na zaparkování právě za účelem návštěvy pošty, případně vyřízení nějakých obchodních záležitostí," řekla Lenka Vedralová, radní MČ Praha 12.

Odstavný pruh by měl nabídnout kolem 80 parkovacích míst, vedení městské části už jen čeká na vyjádření Technické správy komunikací. Vzhledem k tomu, že se neočekávají průtahy, začala by revitalizace ještě tento rok.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu