• Načítám...
>

Antifetfest bude mít už třinácté pokračování

  • 17. ledna 2019,
  • 20:55,
  • PRAHA 12,
  • Lukáš Kubát

I letos proběhne Antifetfest - Soutěž filmů žáků základních a středních škol, které spojuje téma rizikového chování. Filmová soutěž nemá jen edukativní charakter, ale studenti se naučí i vzájemné spolupráci.

Reklama

Už potřinácté se letos uskuteční Antifetfest. Soutěžní festival amatérských filmů s tématikou rizikového chování. Soutěž je určena pro žáky základních a středních škol.

"Děti ze začátku točily hodně o problematice týkající se drog, postupem let se ta problematika mění, objevuje se tam alkohol, mezivrstevnické vztahy, agrese, šikana, kyberšikana, problémy v rodině," řekl Lukáš Mejsnar, vedoucí odboru sociálních věcí MČ Praha 12.

Od roku 2008 má soutěž celopražský charakter a v minulém roce se dokonce rozšířila za hranice hlavního města.

"Je to součástí preventivních programů. Napomáhá to k tomu, že ty děti o těch tématech hovoří, jsou schopny o tom diskutovat i v rámci školy a třídy, není to jen o té jedné skupině, která ten film točí. Ty filmy potom mohou sloužit edukativně ve školách, nízkoprahových klubech a podobných zařízeních," řekl Lukáš Mejsnar.

Už po několikáté se do Antifetfestu zapojí i Základní škola Profesora Švejcara. Právě tato škola ve dvou předchozích ročnících triumfovala.

"Já jsem se třídou několikrát natáčel a vždy je to velice příjemná věc, protože se ta skupinka - děti a učitel poznají z jiné stránky, než je běžná výuka," řekl Ondřej Lněnička, ředitel ZŠ profesora Švejcara.

Podle ředitele školy navíc nemá soutěž jen edukativní charakter, ale společná tvorba stmeluje i kolektiv.

"Budují týmovost mezi sebou, protože musí velmi dlouho a velmi intenzivně spolupracovat. Natočit takový film není nic snadného, zabere to spoustu času, energie a samozřejmě je to pro ně benefitní v celé řadě dalších věcí," řekl Ondřej Lněnička.

Děti a studenti mohou soutěžní snímky do letošního Antifetfestu zasílat až do konce března. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu