• Načítám...
>

Pohádkový les na třináctce přilákal stovky dětí

  • 3. září 2019,
  • 18:01,
  • PRAHA 13,
  • Johanka Hubičková

Zpříjemnit si první školní den mohly v Praze 13 všechny děti na akci Strašidelný pohádkový les. Na trase v délce 2 kilometry na všechny čekali herci v krásných kostýmech, originální hry a řada překvapení.

Reklama

Malí i velcí milovníci pohádkových bytostí a strašidel si na své přišli při akci, kterou MČ Praha 13 pořádala ve spolupráci s agenturou Velká dobrodružství.

"Nám bylo tak trochu líto dětí z mateřských školek, které také nastupují tu dlouhou cestu, a chtěli jsme to s nimi nějak oslavit. Takže pro ně se vymyslel Pohádkový les," řekla Marcela Plesníková, místostarostka MČ Praha 13.

"Není to jen pro děti, pro školní děti. Je to pro kohokoliv, kdo má rád pohádky. Někdy tam jdou i rodiče se zájmem, protože si zavzpomínají na dobu minulou. Ceny pro vítěze předává MČ a sponzoruje také MČ," řekl Vít Bobysud, zastupitel MČ Praha 13.

"Je to taková tradice, že vždy první školní den tady připravíme akci. Většinou na ni chodí okolo 3 tisíc lidí. Tady můžete narazit na skřítka Mecháčka, na naši Hadí královnu, na Květinovou vílu, Vodní vílu, také Vraního skřeta. Je tady Hastrmánek a Mraveneček," řekla Lucie Nachtigallová, organizátorka akce.

Děti na trase dlouhé 2 kilometry plnily řadu úkolů a na konci cesty je pak čekal poklad a odměny.

anketa

Autorka zábavného programu prozradila, co děti mají a nemají rády.

"Nejradši mají skřítka Mecháčka, proto se vyskytuje hned ve 3 pohádkových lesích. Je to ta první postavička, taková zelená. Tu mají velice rády. A velice se bojí všeho, co je černé. Nesnáší čerty, strašně se bojí mravence, to jim také připomíná čerta, a potom samozřejmě Vraní skřet je také hrůzostrašný," řekla Lucie Nachtigallová.

Počasí se nakonec umoudřilo a tak 5. ročník této pohádkové strašidelné akce zpříjemnil první školní den velkým i malým návštěvníkům.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu