• Načítám...
>

Praha 13 oslavila celosvětový Den stromů

  • 22. října 2019,
  • 14:31,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Zasazením stromu a programem pro děti a dospělé oslavili s předstihem v Praze 13 Den stromů. Ten se většinou slaví na jaře nebo na podzim a jeho datum není celosvětově jednotné a liší se podle klimatických podmínek a doby vhodní k sázení stromů v jednotlivých zemích. V České republice připadá na 20. října.

Reklama

Ve spolupráci s Lesy hlavního města Prahy připravila Praha 13 oslavu dne stromů. Její součástí byl celodenní program určený nejen pro děti, ale i dospělé.

"V dopoledních hodinách je to určeno pro menší děti, děti z mateřské a základní školy 1. stupně a odpoledne chodí většinou 2. stupeň a maminky s dětmi, senioři a lidi, kteří jdou náhodou kolem. Našim cílem je děti seznámit s přírodou, aby se k přírodě uměly chovat, měly ji rády a stromů si vážily, " řekla organizátorka akce Eva Beránková.

"Je to opravdu oslava Dne stromů, která se koná celosvětově. Buď na jaře nebo na podzim. U nás byl stanoven datum na 20. října, ale víceméně si to upravujeme podle počasí či kdy má být strom sázen, " doplnila Marcela Plesníková, místostarostka MČ Prahy 13.

Pro návštěvníky bylo připraveno několik stánků s hrami. Ty byly zaměřené nejen na samotné stromy, ale i práci se dřevem a další.

"Proto jsme oslovili spolek Biodiverzita, který na to má moc hezké hry, pak jsme oslovili Lesy hlavního města, který poskytly ukázku živého zvířátka. Tentokrát jsou to dva ježečci ze záchranné stanice. Děti si můžou zkusit i být lesníkem nebo si něco vyrobit, " dodala Eva Beránková

Pro děti byla mimo jiné připravená soutěž formou kvízu o stromech. Součástí oslav bylo i zasazení dalšího stromu v centrálním parku Prahy 13.

"Myslím, že Centrální park si zaslouží stromy. Každý strom je tu vítán, proto je taky sázíme a čím více tím lépe", řekla Marcela Plesníková.

Městská část tak symbolicky přispěla ke slibu magistrátu vysadit do osmi let milion stromů na území metropole. 


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu