• Načítám...
>

V Praze 13 se opět pletla starostova vánočka

  • 10. prosince 2019,
  • 18:53,
  • PRAHA 13,
  • Lenka Castillo

Ve Fakultní základní škole Mezi školami to opět vonělo vánočním těstem. Konal se tam totiž už 15. ročník soutěže v pletení vánoček. Kromě 33 žáků druhého stupně základní školy si svůj vánoční kousek přišel uplést tradičně i starosta MČ Praha 13.

Reklama

Pletení vánoček - jedna z vánočních tradic, na které by se nemělo zapomenout. K tomu, aby tato tradice nezanikla, přispívá každoročně i Fakultní základní škola v Praze 13. Právě v její školní jídelně se už popatnácté sešla žákovská družstva tříd 2. stupně, jejichž úkolem bylo zaplést z 9 pramenů těsta klasickou českou vánočku. A jako každý rok si přišel se žáky zaplést tu svoji i starosta MČ Praha 13.

"Zejména to má skutečně sloužit k tomu, aby děti viděly, jaké ty tradice jsou, jak např. to pečení vánočky funguje. Hlavně to zaplétání, dělání těsta a podobně. Takže takovou zábavnou formou ukázat, jaké máme také tradice," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Kromě šéfa tamní radnice, která klání podporuje, si soutěž nenechala ujít ani místostarostka Prahy 13, která je spoluautorkou této školní tradice. A nechyběl ani ředitel školy.

"Ve škole vždy kolem svátku sv. Lucie začínáme předvánoční náladu tím, že upleteme vánočky a odpoledne jsou vánoční slavnosti. A to je takový tradiční vstup do Vánoc, do celých těch svátků," řekl Petr Vodsloň, ředitel školy.

"Ty tradice by se měly ctít a dodržovat. A pečení vánočky patří určitě mezi jednu z těch nejdůležitějších," řekla Marcela Plesníková, místostarostka MČ Praha 13.

Družstva byla zastoupena většinou dívkami. Přiložit ruku k dílu a zasoutěžit si ale přišli i kluci.

anketa

Zapletené vánočky po vykynutí kuchařky upečou a poté je vyhodnotí žáci 1. stupně. Vítězné družstvo získá jako hlavní cenu vánočku zapletenou ředitelem školy. Vánočky tří nejlepších družstev jsou poté vydraženy na vánočních oslavách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu