• Načítám...
>

Děti vyrazily s kufrem do pravěku

  • 8. února 2020,
  • 19:16,
  • PRAHA 13,
  • Ondřej Švec

V Domově dětí a mládeže ve Stodůlkách si děti mohly vyzkoušet, jaké to je vypravit se do pravěku. Během speciálního workshopu se tak mohly seznámit s prací archeologa, geologa a antropologa. Co všechno se v rámci akce, která je součástí projektu Věda-Z, dozvěděly a co je nejvíc bavilo? Dozvíte se v reportáži.

Reklama

V DDM ve Stodůlkách nelení ani o víkendu. Pravidelně tam pořádají projekt s názvem Věda-Z, kde se děti mohou seznámit se základy fyziky, biologie nebo chemie. Letošní novinkou je pak akce pojmenovaná S kufrem do pravěku, kde se děti mohou dozvědět spoustu zajímavých poznatků.

"Hlavní myšlenka je, že v pravěku nebyli dinosauři, protože to očekávají víceméně všechny děti, které přijdou na tuto akci. Ti ale v pravěku nebyli, s lidmi nemají nic společného, což je pro ně takový trochu šok," řekla Zuzana Strnadová, vedoucí kroužku Věda-Z.

Ale i bez dinosaurů byl bezpochyby pravěk nesmírně zajímavý. A aby byl výklad o životě v pravěku také dostatečně zábavný a poučný, dorazili dětem přednášet lektoři z týmu HistoryPark v Ledčicích u Mělníka.

"Dozví se, jak lidé žili v pravěku a také o práci archeologa, jak to vlastně vypadá, když archeolog narazí třeba na hrob, jak vypadá ta kostra a co se z toho hrobu a jeho obsahu dá zjistit o tom člověku," řekl Jakub Matoušek, archeolog HistoryParku.

Na akci S kufrem do pravěku dorazili archeologové z HistoryParku jak jinak, než s plnými kufry. V těch mohly děti najít repliky pravěkých nástrojů nebo repliky kostí pravěkých lidí. A proto, že toho bylo opravdu hodně, každý si v nich našel to své a každému se tak líbilo něco docela jiného.

anketa

A radost z malých badatelů měli bezpochyby i samotní lektoři.

"Jsou dobří, zajímá je to a vlastně se s tím rádi seznamují. Je to pro ně něco jiného, zajímavého," řekl Jakub Matoušek.

No a kdo ví? Možná nám tu z někoho vyroste takový antropolog, jako byl kdysi věhlasný Claude Lévi-Strauss.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu