• Načítám...
>

Středisko soc. služeb Prahy 13 rozváží obědy lidem

  • 16. dubna 2020,
  • 12:16,
  • PRAHA 13,
  • Jan Varga

Středisko sociálních služeb Městské části Praha 13 má hlavně v dopoledních hodinách plné ruce práce. Pracovníci tam totiž zajišťují každodenní rozvoz obědů seniorům a dalším potřebným. Denně doručí až na dvě stě porcí jídla. Kromě Prahy 13 zajíždějí i do pražských Řeporyjí.

Reklama

Středisko sociálních služeb v Praze 13 zajišťuje během probíhající karantény obědy seniorům a dalším potřebným. Každodenní rozvoz zajišťují tři týmy pracovníků, které denně rozvezou až na dvě stě porcí jídla. 

„Jídlo se uvaří do nejdříve, kuchař je tady od půl šesté. Jídlo je hotové kolem osmé hodiny a v půl deváté se nakládá. Pak se hned vyjíždí a hned se pracovníci vracejí zpět, aby se tady lidé dlouho nezdržovali. Je to opatření, abychom nešířili případnou nákazu,“ říká ředitel střediska Jiří Mašek.

Služby pak středisko poskytuje také místním klientům, kteří přímo v budově centra obývají dvacítku bytových jednotek. Služby si mohou zajistit telefonicky. 

„Někteří naši pomoc už potřebují, například nemohou si zajít do obchodu, takže nás kontaktují. Takže je možné naše služby využít s tím, že nám zavolají, požádají třeba o dovoz obědy a my to zajistíme a oběd jim doneseme. Je pravda, že psychika na ty seniory působí, takže jsou rádi, že si mohou ty obědy takto zajistit,“ říká Alena Hrabětová, zástupkyně ředitele střediska. 

Kvůli probíhajícímu nouzovému stavu jsou pracovní síly střediska soustředěny především na terénní práci. Pracovníci se snaží klientům zajistit jejich nejnutnější potřeby. 

„Soustředíme se na ty neodkladné úkony, aby mohli klienti zůstat v domácím prostředí. Takže se soustředíme na nákupy, různé pochůzky, lékarny, drogerie, všechno co si klienti teď nemohou zajistit sami,“ říká Martina Cveklová, vedoucí sociální oblasti. 

Dále pak pracovníci zajišťují podání obědů a nebo nutnou osobní hygienu a to nejen seniorům, ale i zdravotně postiženým a lidem, kteří kvůli krizi zůstali osamoceni a nemají se na koho obrátit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu