• Načítám...
>

DDM Stodůlky funguje online, rodičům vrátí peníze

  • 17. dubna 2020,
  • 12:09,
  • PRAHA 13,
  • Jan Varga

Dům dětí a mládeže v Praze 13 funguje pro rodiny s dětmi online. Na speciálním portálu zveřejňují pracovníci domova zajímavá instruktážní videa se zameřením na kulturu, tvůrčí práce nebo sport. Vedení domu teď řeší, jak uzavřít letošní školní rok, za ušlé kurzy je připraveno vrátit rodičům peníze.

Reklama

Také Dům dětí a mládeže Stodůlky v Praze 13 funguje pro rodiny s dětmi online. Na speciálním portálu Domeček online mohou zájemci nalézt plno instruktážních videí, která připravili pracovníci zařízení. 

„Je tam ukulele, je tam zpívání pro menší děti, je tam kytara v různých úrovních. Jsou tam rukodělné činnosti, je tam činnost týkající se jednoduchých animací. Jsou to činnosti, které zlvádnou rodiče s dětmi doma a není to úplně naše povinnost. My jsme se snažili zpestřit i v tomto období rodičům a dětem ten čas, který běžně tráví u nás,“ říká ředitelka Jana Šimánková.

Jak bude domov fungovat do konce školního roku zatím není jasné. Vedení čeká, jak rozhodne vláda republiky. Za ušlé kurzy od uzavření zařízení ale dostanou rodiče peníze zpět.

„My jsme připraveni za nerealizované služby, které se nerealizovaly od toho 11. 3., rodičům nebo účastníkům vrátit. Jen čekáme na vyhodnocení ze strany ministerstvy školství, jestli skutečně činnost zůstane pozastavena. Pokud ne, jsme také připraveni výuku, která končí běžně na začátku června ukončit letos až 30.6.,“dodává Jana Šimánková.

Domov dětí a mládeže už připravuje plán na příští školní rok, zájemci se mohou do kroužků hlásit jako každý rok, od osmého června. Domov je také součástí celostátní sítě Mítkamjít, která sdružuje Domovy dětí a mládeže. Na portálu jsou k dispozici například tipy na zajímavé výlety a aktivity. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu